Business Hi-Tech

Creştere pentru Apple şi Microsoft şi declin pentru Facebook, după rezultatele din T4

Creştere pentru Apple şi Microsoft şi declin pentru...

Autor: Ioana Nita

31.01.2020, 00:05 403

Preţul acţiunilor giganţilor Apple şi Microsoft a crescut zilele trecute după anunţul celor mai recente rezultate trimestriale ale celor două companii americane, în timp ce rezultatele slabe din ultimul trimestru pentru Facebook au dus la scăderea acţiunilor reţelei de socializare şi implicit a averii lui Mark Zuckerberg, potrivit presei internaţionale.

În al doilea trimestru fiscal al Apple (trimestru IV calendaristic), gigantul american a raportat venituri record ca urmare a vânzărilor noilor modele de iPhone, lansate în toamnă, precum şi a vânzărilor în creştere realizate de sărbători atât pentru smartphone-uri, cât şi pentru ceasurile inteligente şi celelalte produse şi accesorii Apple. Per total, veniturile Apple au crescut cu 9% în al doilea trimestru fiscal, până la 91,8 miliarde de dolari. Ieri, acţiunile Apple se tranzacţionau la 321,52 dolari.

Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel global, a raportat la rândul lui o creştere a veniturilor sale totale din al doilea trimestru fiscal de circa 14%, acestea situându-se la 36,9 miliarde dolari. Veniturile nete s-au ridicat la 11,6 miliarde dolari, fiind în creştere cu 38%. Investitorii se aşteptaseră ca Microsoft să raporteze un

venit net de 10,12 miliarde de dolari şi un un profit de 1,32 dolari pe acţiune la venituri totale de 35,67 miliarde dolari.

Ieri, acţiunile Microsoft se tranzacţionau la 171,98 dolari.

 
 

Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu 4 mld. dolari

Averea lui Mark Zuckerberg s-a diminuat cu circa 4 mld. dolari ieri, după ce acţiunile companiei sale Facebook – cea mai mare reţea de socializare din lume – au înregistrat o scădere de peste 7%, ca urmare a rezultatelor slabe raportate pentru ultimul trimestru, conform presei internaţionale. Astfel, averea lui Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a coborât ieri la circa 80 miliarde de dolari, în condiţiile în care preţul unei acţiuni scăzuse cu 7,5%, la 206,56 dolari. Cu toate acestea, Zuckerberg, în vârstă de 35 ani, se menţine pe locul cinci în topul celor mai bogate persoane din lume, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, clasament ce se actualizează oficial după încheierea fiecărei zile de tranzacţionare din SUA. Facebook este cel de-al doilea cel mai mare vânzător de reclame online din lume, după gigantul american Google. Reţeaua de socializare a făcut însă obiectul unei cercetări la nivel mondial asupra practicilor sale de confidenţialitate, dar şi al criticilor privind modul în care serviciile sale au fost manipulate pentru a răspândi dezinformarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO