Business Hi-Tech

Creşte competiţia pe piaţa locală de car-sharing: serviciul Spark din Lituania intră în România

Creşte competiţia pe piaţa locală de car-sharing:...

Autor: Ioana Nita

08.07.2019, 00:00 329

Spark, un serviciu de e-car-sharing din Lituania, şi-a anunţat recent intrarea pe piaţa din România, cu o flotă formată exclusiv din maşini electrice. Serviciul va fi disponibil din această săptămână în Bucureşti, acesta fiind furnizat sub brandul Spark de compania nou-înfiinţată pe plan local - Spark Car Sharing SRL. Aceasta face parte din grupul internaţional Spark Technologies UAB, care are sediul în Lituania. 

„Cererea pentru astfel de servicii şi experienţa acumulată de succesul Spark în Lituania şi în Bulgaria au condus la extinderea serviciului nostru de car sharing şi în România. Credem că acesta este unul dintre atributele viitorului, care va ajuta oraşele cu dezvoltare rapidă, cum este şi cazul Bucureştiului, să devină nu doar mai moderne, ci şi să rezolve problemele cotidiene cu care se confruntă fiecare locuitor din marile oraşe, cum ar fi traficul îngreunat, poluarea aerului şi nivelul de zgomot”, a declarat Nerijus Dagilis, fondatorul şi CEO-ul Spark.

El a înfiinţat compania de e-car-sharing în 2016, investiţia ajungând până acum la circa 10 milioane de euro. În prezent, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de car-sharing este GetPony, care are însă o flotă formată în principal din maşini „clasice”, care funcţionează cu combustibil. De asemenea, există şi serviciul de car-sharing cu maşini electrice de la Banca Comercială Română - BCR eGo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO