Business Hi-Tech

Crescendo a raportat un plus de 20% in trimestrul I

17.05.2009, 18:01 18

Furnizorul de solutii IT Crescendo a raportat o cifra de afaceri de 15,31 mil. lei (3,6 mil. euro) in primele trei luni ale anului, cu 20% mai mult decat in 2009. Cresterea a fost asigurata de finalizarea unor contracte incheiate in 2008.

"Contracte noi s-au semnat din ce in ce mai putine si au fost mai economice, dupa buget de criza", a declarat Marius Tulea, directorul general al Crescendo. El a adaugat ca in primele trei luni profitul brut a crescut cu 5%, la 1,8 mil. lei (0,4 mil. euro).
Crescendo are anul acesta ca obiectiv mentinerea rulajului inregistrat in 2008 (18,16 mil. euro). "Chiar daca T1 a fost mai bun, ma astept la un T2 nu stralucit si un T3 dramatic, avand in vedere si perioada de vara. In T4 sper la o revenire, fara sa pot sa imi dau seama daca vom putea sa mentinem cifra sau sa mergem pe un scenariu pesimist de scadere", a precizat Tulea.
In general, apetitul clientilor pentru investitii a scazut foarte mult, explica oficialul Crescendo, iar multe proiecte fie s-au amanat, fie au fost demarate intr-o forma restransa, fie s-au anulat.
"Daca in Vest se vorbeste de imbunatatire, iar la noi criza a inceput decalat cu 6-9 luni, eu percep ca de acum inainte va urma o perioada mai dificila, dar sper sa avem latenta mai scurta la revenire."
Crescendo are 100 de angajati in prezent, Tulea precizand ca este un numar la care se uita cu satisfactie, dar si cu grija, avand in vedere climatul economic. "Facem angajari insa in zona comerciala, dar selectiv si pentru un anumit nivel de expertiza." Cea mai mare parte a afacerilor companiei se desfasoara pe segmentul enterprise (companii cu peste 200-300 de utilizatori pe IT), in timp ce sectorul public a reprezentat 15-20% anul trecut.
Tulea spune ca a primit oferte de vanzare a companiei, insa discutiile nu s-au concretizat. "Nu este un obiectiv in sine vanzarea. Ascultam, pentru ca de multe ori apar oportunitati de proiecte, chiar daca nu se realizeaza o tranzactie."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO