Business Hi-Tech

Cozile capitalismului: Sute de fani au aşteptat zile întregi în faţa magazinelor lansarea noului iPhone

Cozile capitalismului: Sute de fani au aşteptat ore întregi în faţa magazinelor lansarea noului iPhone
24.06.2010, 15:42 15

Sute de persoane s-au adunat joi în faţa magazinelor detelefoane din Tokyo, pentru a fi primii care cumpără noul telefoniPhone, în ziua lansării celui mai nou gadget Apple în 5 din celemai puternice economii ale lumii, scrie Reuters.

iPhone 4, care se laudă cu un ecran mai luminos şi o baterie mairezistentă decât modelul precedent, a înregistrat vânzări pestecele mai optimiste aşteptări, suprasolicitând sistemele de suportale companiei şi obligând furnizorii să întrerupă serviciul depreluare a pre-comenzilor.

În Japonia, unde telefonul fost lnsat înaintea celorlate statedin cauza diferenţei de fus orar, oamenii s-au îmbrăcat în costumeiPhone şi şi-au pictat pe faţă imagini cu noul gadget.

"Nu pot să mă opresc din zâmbit", spune entuziasmat NoburuTakahashi, un muzician care a aşteptat de luni lnsarea telefonuluila cel mai mare magazin Softbank din Tokyo. El este primul dintr-ocoadă de 300 de persoane.

iPhone 4 va fi lansat joi şi în SUA, Franţa, Marea Britanie şiGermania.

Cu un ecran de 3,5 inci cu rezolutie de 960 x 640 pixeli si odensitate mai mare decat in mod normal (de 326 ppi, numita de SteveJobs, seful Apple, drept "Retina Display" pentru faptul ca estedusa la extrema de distinctie a ochiului uman), cu un contrast de800:1, cu 25% mai subtire decat fostul iPhone, telefonul va fi pusla vanzare, la preturi incepand cu 199 dolari.

Bateria mai mare permite 7 ore de convorbire 3G, 6 ore denavigare pe internet 3G, 10 ore de navigare prin retea WiFi(802.11n), 10 ore de rulare video si 40 de ore de muzica. Cameraare o rezolutie de 5 megapixeli, cu zoom digital de 5x si "senzorde iluminare" pentru fotografiere/filmare in zone intunecoase, cepoate filma in format HD la 720p /30 fps.

Telefonul va fi disponibil in culorile alb si negru, modelul de16GB costand 199 de dolari iar cel de 32 GB - 299 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO