Business Hi-Tech

Cosmote reduce tarifele de roaming in Uniunea Europeana

28.08.2008, 19:39 21

Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a anuntat ca va reduce tarifele pentru apelurile de voce in roaming la nivelul reglementat de Uniunea Europeana.
Astfel, utilizatorii operatorului vor putea initia apeluri catre orice destinatie din UE pentru 0,46 euro pe minut si vor plati 0,22 euro pe minut pentru apeluri primite in tarile membre. Tarifele nu includ TVA. In prezent, tariful practicat de operator la apelurile catre statele UE este de 0,49 euro/minut, iar pentru cele primite de 0,24 euro/minut.
Abonatii Cosmote pot folosi serviciile de roaming in 291 de retele de telefonie mobila din 150 de tari, iar utilizatorii de cartele prepay au la dispozitie 266 de retele, din 147 de tari. Serviciile de transfer de date prin GPRS in roaming sunt disponibile in 30 de tari. Cosmote Romania, parte a grupului elen de comunicatii mobile Cosmote, controlat de catre OTE, avea 4,238 milioane de clienti la finele lunii martie.
In primul trimestru al anului, operatorul a inregistrat pierderi nete de 25,8 mil. euro, la venituri de 53,2 mil. euro. Cosmote va anunta astazi rezultatele financiare corespunzatoare celui de-al doilea trimestru fiscal al anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO