Business Hi-Tech

Cosmote: mersul trenurilor si autobuzelor, pe mobil

17.03.2008, 21:14 15

Clientii operatorului de telefonie mobila Cosmote care detin telefoane mobile compatibile cu tehnologia i-mode vor putea accesa, direct de pe telefonul mobil, mersul trenurilor CFR, precum si programul curselor de autocar si microbuz.
Potrivit oficialilor Cosmote, serviciul este lansat impreuna cu portalul de internet autogari.ro si va fi disponibil gratuit tuturor utilizatorilor i-mode in sectiunea Info & Harti. Astfel, clientii operatorului vor putea primi informatii privind orarul curselor, pretul biletelor, date de contact ale furnizorilor de servicii de transport si chiar detalii cu privire la inchirieri de autocare.
Pentru a intra in posesia acestor informatii, utilizatorii va trebui sa introduca numele localitatii de plecare si al celei de destinatie, iar aplicatia ii va returna rutele disponibile, atat pentru transportul auto, cat si pentru cel feroviar.
"Aducem imbunatatiri constante serviciului i-mode in functie de reactiile si cerintele pietei. Autogari.ro este un nou instrument cu valoare adaugata, extrem de util tututor celor care calatoresc", a declarat Ciprian Negura, sef birou Dezvoltare Servicii cu Valoare Adaugata, Cosmote Romania.
In prezent, i-mode pune la dispozitie peste 76 de site-uri compatibile, care ofera acces la aplicatiile dorite.
Potrivit companiei, cele mai populare categorii i-mode din 2007 au fost cele de jocuri, tonuri de apel & wallpaper, stiri si divertisment.
Serviciul i-mode mai ofera posibilitatea de a trimite si de a primi e-mail-uri de pana la 4.000 de caractere, impreuna cu imagini, sunete si clipuri video atasate, catre alte terminale mobile compatibile i-mode sau adrese standard de e-mail. De asemenea, utilizatorii pot accesa anunturi de mica publicitate, cumparaturi on-line si servicii bancare. Portofoliul de telefoane i-mode include trei modele Nokia (Nokia 6120 Classic, Nokia N73 si Nokia E50), precum si terminalele SonyEricsson K550im, Samsung S401i, LG L343i si Sagem my401Ci.
Oficialii Cosmote au precizat ca dezvoltarea serviciului i-mode va continua si in 2008, in special cu extinderea continutului oferit utilizatorilor.
Autogari.ro este un portal dedicat pentru informarea on-line privind transportul de persoane in trafic interurban si international. Autogari.ro este un site gestionat de Bileteria SRL, o companie specializata in dezvoltarea solutiilor software si furnizarea serviciilor on-line.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO