Business Hi-Tech

Cosmote măreşte până la 21,6 Mbps viteza de acces pentru internetul mobil cu cartelă

30.08.2010, 13:46 159

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, amărit viteza maximă a serviciilor de internet mobil furnizate însistem prepay până la 21,6 Mbps, începând cu data de 23 august,potrivit unui anunţ al companiei. Viteza maximă anterioară peacelaşi segment era de 7,2 Mbps.
"Pentru a beneficia de viteza de descărcare crescută, clienţiicartelei Internet trebuie să folosească un modem care permite oviteză de transfer de 21,6 Mbps", potrivti oficialilor CosmoteRomânia.
La începutul lunii august, operatorul a lansat serviciul preplătitde acces mobil la Internet prin tehnologia 3G, adresatutilizatorilor ocazionali, la un tarif de la 10 euro, fărăTVA.
Serviciile 3G sunt disponibile în prezent în aproximativ 3.300localităţi.
Noul serviciu în bandă largă este în prezent disponibil în douăpachete start: Cartela Internet, un pachet ce conţine o cartelă SIMşi un ghid rapid de startup, disponibil la 10 euro (fără TVA), saupachetul dedicat de date modem 3G şi cartela Internet, care conţineun modem 3G ce oferă acces la internet cu viteze de până la 7,2Mbps şi o cartelă SIM cu 10 euro credit, totul pentru 34 euro (fărăTVA).
Odată ce pachetul start este achiziţionat, clienţii vor puteanaviga pe internet la un tarif standard de 0,02 euro/MB sau potalege diverse extraopţiuni cu trafic inclus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO