Business Hi-Tech

Cosmote investeste 36 mil. euro pentru zona Transilvaniei

07.08.2008, 21:03 16

Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila din Romania, a investit peste 22 de milioane de euro in extinderea retelei GSM din judetul Cluj, unde gradul de acoperire a ajuns la peste 98%, conform oficialilor companiei.
Nivelul total al investitiilor in infrastructura in aceasta regiune va depasi 36 de milioane de euro, pe masura ce operatorul finalizeaza alte proiecte de acoperire anul acesta. Anul trecut, Cosmote Romania, subsidiara locala a grupului elen de telecomunicatii Cosmote, controlat de catre OTE, a investit 201 de milioane de euro pentru a-si extinde baza de clienti si oferta de servicii, cele mai multe fonduri fiind alocate in dezvoltarea infrastructurii.
In prezent, acoperirea nationala a retelei Cosmote depaseste 98% din populatia Romaniei, potrivit oficialilor companiei.
Produsele si serviciile Cosmote sunt distribuite prin 15 magazine in municipiul Cluj-Napoca si 24 de locatii in intregul judet. Cosmote avea 4,2 milioane de clienti la finele lunii martie si o cota de piata de peste 17%, conform propriilor estimari. Operatorul si-a relansat in decembrie 2006 operatiunile si a inregistrat anul trecut afaceri de 155,5 mil. euro si pierderi nete de 118,3 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO