Business Hi-Tech

Cosmote atrage noi abonati cu o oferta care incearca sa aminteasca de campania "2.000 de minute"

Cosmote atrage noi abonati cu o oferta care incearca sa aminteasca de campania "2.000 de minute"

Click pentru imaginea intreaga

10.03.2008, 20:02 207

Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala din punctul de vedere al numarului de utilizatori, a lansat doua pachete de extraoptiuni care includ 500 de minute, 500 de mesaje text (SMS) si apeluri nelimitate catre unul sau trei numere favorite din retea.
Astfel, pentru orice abonament nou incheiat pana la 10 aprilie, utilizatorii Cosmote pot opta pentru o extraoptiune de 5 euro pe luna fara TVA care include 500 de minute si 500 de SMS-uri in retea, precum si apeluri nelimitate la orice ora din zi catre un numar favorit in retea.
De asemenea, utilizatorii mai au la dispozitie si o extraoptiune de 7 euro pe luna fara TVA care ofera, pe langa cele 500 de minute si 500 de SMS-uri in retea, si convorbiri nelimitate la orice ora din zi catre trei numere favorite din reteaua Cosmote.
Potrivit oficialilor operatorului, odata activata extraoptiunea, utilizatorii isi pot defini numarul sau numerele favorite trimitand un mesaj fara text la numarul 333 si urmand instructiunile.
In plus, utilizatorii care isi activeaza o extraoptiune si incheie un abonament pe o perioada de 2 ani primesc trei luni de abonament gratuit si pana la 1.100 de minute nationale bonus, incluse in aceasta perioada contractuala. Prin intermediul programului de loialitate "Cosmote pentru tine", abonatii Cosmote ale caror abonamente au expirat si opteaza pentru reinnoirea abonametului pot beneficia de oferta promotionala. Acestia vor primi in plus intre 60 si 780 de minute gratuite pe an, catre orice retea nationala, in functie de planul tarifar.
Pentru a promova noile sale extraoptiuni, Cosmote a demarat o campanie integrata care se va derula online, la radio si TV, in format print si OOH (Out of Home), postere si pliante.
Noile extraoptiuni introduse de Cosmote pot conduce la cresterea numarului de abonati, avand in vedere faptul ca acestia reprezinta doar 15% din numarul total de clienti, in timp ce restul sunt utilizatori de cartele preplatite.
Spre deosebire de utilizatorii de abonament, utilizatorii de cartele preplatite aduc venituri de cateva ori mai mici decat utilizatorii pe baza de abonament.
In conditiile in care cei doi mari operatori de pe piata locala se lupta in oferte cat mai avantajoase pentru a isi fideliza si pastra clientii, Cosmote lanseaza oferte pentru a atrage un numar tot mai mare de noi clienti.
In urma cu doi ani, relansarea operatiunilor Cosmote pe piata locala era marcata de introducerea unei extraoptiuni destinata exclusiv utilizatorilor sai de cartele preplatite si includea 2.000 de minute in retea la orice ora in schimbul a trei euro.
Masura a fost foarte bine receptata in randul consumatorilor tineri avand in vedere orientarea liderilor Orange si Vodafone (Connex-Vodafone la acea vreme) predominant catre servicii pe baza de abonament si a condus la cresterea rapida a bazei de utilizatori.
Cu o baza de aproximativ 2,8 milioane de utilizatori la finele lunii septembrie a anului trecut, in care predomina cartelele preplatite, Cosmote urmareste majorarea numarului de abonati pentru a-si atinge obiectivul de a obtine in acest an profit operational.
Operatorul, care ar putea anunta pentru intreg anul 2007 venituri de 150 mil. euro si un numar de aproximativ 3,4 milioane de clienti, are de infruntrat o presiune suplimentara ca urmare a intrarii pe piata telefoniei mobile a RCS&RDS, pe langa concurenta sporita venita din partea Vodafone si Orange. Cosmote a atins in trimestrul al treilea al anului trecut venituri de circa patru ori mai mari decat in urma cu un an, in timp ce pierderile nete au crescut doar de doua ori.

Oferte similare:

Orange: Pentru abonamentele de 3 euro, utilizatorii Orange isi pot activa optiunea 180 de minute in retea dupa ora 18:00, in weekend si oricand catre trei numere vaforite, cu 6,54 euro cu TVA pe luna si pot beneficia de cate 500 de minute nationale si 500 de minute lunare in retea, seara si in weekend timp de sase luni si convorbiri nelimitate cu 3 numere favorite la orice ora, timp de sase luni.
Vodafone: Extraoptiunea "Numere favorite" de 4 euro (4,76 euro cu TVA) care include 24 de minute incluse catre 4 numere favorite din reateaua Vodafone, atat mobila cat si fixa.
Extraoptiunea "Fiesta" de 4 euro (4,76 euro cu TVA) care include 240 de minute lunare incluse catre ori numar din reteaua Vodafone, atat mobila, cat si fixa, seara si in weekend.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO