Business Hi-Tech

Cosmin Vladimirescu, country manager Mastercard: La plăţile contactless România este pe locul 10 mondial şi 5 european şi de aceea mă aştept ca românii să aibă un apetit mare pentru plăţile cu telefonul mobil

Cosmin Vladimirescu, Mastercard: Sunt mai mulţi români care au smartphone-uri şi le folosesc decât români care au conturi curente.

Cosmin Vladimirescu, Mastercard: Sunt mai mulţi români care au smartphone-uri şi le folosesc decât români care au conturi curente.

Autor: Ioana Matei

31.05.2019, 00:05 591

Apetitul românilor pentru plăţile de pe telefonul mobil şi metodele de autentificare aferente sunt folosite din ce în ce mai des de populaţia din România, iar penetrarea smartphone-urilor pe piaţa locală poate să le transforme în dispozitive pentru bancarizare, susţine Cosmin Vladimirescu, country mana­ger al Mastercard România.

„Judecând după apetitul pe care l-au dobândit cu plăţile contactless, România fiind în top 10 mondial şi top 5 în Europa din acest punct de vedere, mă aştept ca românii să aibă un apetit mare şi pentru plăţile cu telefonul mobil, mai ales că penetrarea smartphone-urilor la români este una foarte mare, mai mare decât, de exemplu, gradul de banca­ri­zare. Sunt mai mulţi români care au smartphone-uri şi le folosesc decât români care au conturi curente. Cred că telefoanele mobile pot să devină un vehicul pentru bancarizare“, a declarat Cosmin Vladimirescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO