Business Hi-Tech

Contractele de pe anul trecut au mărit afacerile Star Storage cu 51% în primul semestru

Contractele de pe anul trecut au mărit afacerile Star Storage cu 51% în primul semestru

Cătălin Păunescu, director general al Star Storage: Pregătim investiţii de peste un milion de euro în următoarele 12 luni

02.08.2010, 23:05 84

Star Storage, furnizor local de servicii IT specializat înstocarea, arhivarea şi managementul datelor, a obţinut afaceri încreştere cu 51% în primul semestru al anului, comparativ cu aceeaşiperioadă a anului trecut, datorită contractelor semnate în anul2009 şi facturate în primele şase luni.

"În al doilea semestru însă la totalul veniturilor vor contribuişi contractele semnate în primul semestru din 2010", a declaratpentru ZF Cătălin Păunescu, directorul general. El susţine că 80%din contractele companiei sunt semnate cu mediul privat.

Star Storage are ca obiectiv pentru acest an creşterea cifrei deafaceri cu peste 30%, la 18 milioane de euro, ca urmare ainvestiţiilor realizate în 2009 într-un centru de date şi într-unulde împlicuire documente.

"Companiile din România încep să descopere că serviciileexternalizate sunt o soluţie salvatoare în lipsa bugetelor necesarepentru noi investiţii, că externalizarea aduce valoare adăugatăprin atingerea obiectivelor cu costuri controlabile", a spusPăunescu.

Anul trecut, compania a investit peste patru milioane de euroîntr-un centru de date şi într-unul de printare şi împlicuiredocumente, acestea contribuind semnificativ la creşterea afacerilorStar Storage pe toate cele cinci linii de afaceri, respectivsoluţii de infrastructură, soluţii de afaceri, serviciiexternalizate de data center, servicii externalizate de printare şiîmplicuire documente, servicii externalizate de arhivareelectronică şi procesare de documente.

În primele şase luni din acest an, compania a investitaproximativ 500.000 de euro în dezvoltarea infrastructurii dincentrul de date şi într-o nouă linie de afaceri, care va fi lansatăla sfârşitul celui de-al treilea trimestru.

În prezent, compania are 226 de angajaţi şi continuă procesul derecrutare.

"Continuăm să angajăm în special personal cu nivel înalt decalificare. Arhitecţi de soluţii, consultanţi soluţii de afaceri,pentru document management, business process management,consultanţi tehnologie, dezvoltatori seniori de software şipersonal de vânzări", a declarat Cătălin Păunescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO