Caută doar în titlu
Business Hi-Tech

Continuă declinul pentru Vox Carrier, furnizor de servicii de comunicaţii pentru operatorii de telecom: minus 39% în 2019, la 233 mil. lei

Vox Carrier, un discret furnizor de servicii de comunicaţii pentru operatorii de telecom, care este controlat de societatea Vox Carrier Europe LTD din Cipru, a înregistrat în 2019 în România afaceri de 232,5 mil. lei (48,9 mil. euro), în scădere cu 39% faţă de anul precedent, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Aceasta este a doua scădere a veniturilor înregistrată de companie de la înfiinţare, în anul 2004, conform datelor de la Finanţe. Cel mai ridicat nivel al veniturilor a fost înregistrat în 2017, când businessul a urcat cu 28%, la 386 mil. lei (85 mil. euro). Anul trecut afacerile au scăzut cu 1%, la 382,6 mil. lei. Vox Carrier le oferă companiilor servicii de mesagerie, servicii de voce şi de transport de date sau cartele pentru aplicaţii de tip Internet of Things. 

Vox Carrier a înregistrat în 2019 un profit net de 8,6 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de anul precedent. Datoriile totale ale companiei se ridicau la 31 decembrie 2019 la 9,3 mil. lei, în scădere cu 62% faţă de anul anterior. Compania a raportat pentru 2019 un număr mediu de 5 angajaţi la Finanţe.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, unul dintre asociaţi este cetăţeanul iranian Ahmadi Ehsan, iar administrator al firmei este o altă societate, Focus Wholesale Management, care este controlată de Gelu-Iulian Botirlaianu (foto dreapta).

În 2017 compania a fost una dintre cele zece firme din România incluse  incluse în raportul „O mie de companii care să inspire Europa 2017“, realizat de bursa de valori din Londra, alături de Visual Fan (Allview), B&B Collection,Complet Electro Serv, Elbi Electric&Lighting, Fan Courier, Grădinariu Import Export, Medist Group, Microfruits şi Neptun.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.