Business Hi-Tech

Constantinescu pleaca de la Cisco in antreprenoriat

Constantinescu pleaca de la Cisco in antreprenoriat

Bogdan Constantinescu: Ma bazez pe experienta acumulata in ultimii 15 ani lucrand la multinationale precum IBM, Microsoft sau Cisco, cu care as vrea sa contribui la o companie locala pe care sa o cresc la nivel international

06.07.2009, 21:15 306

Bogdan Dragos Constantinescu, 42 de ani, directorul general al Cisco Systems Romania, subsidiara locala a celui mai mare producator de echipamente de retelistica din lume, va parasi compania la sfarsitul lunii acesteia, pentru a prelua conducerea unei firme locale de IT.

„Ma indrept spre o zona de antreprenoriat (...) Ma bazez pe experienta acumulata in ultimii 15 ani lucrand la multinationale precum IBM, Microsoft sau Cisco, cu care as vrea sa contribui la o companie locala pe care sa o cresc la nivel international", a declarat Constantinescu pentru ZF.
El a precizat ca are o lista scurta a potentialelor companii la care ar putea pleca, dar inca este devreme pentru a discuta despre aceasta. De asemenea, Constantinescu nu a exclus posibilitatea de a pune bazele propriei companii.
„Exista o oportunitate imensa in zona de servicii de consultanta si de integrare IT. Piata nu are nevoie numai de infrastructura, pentru care exista in prezent o cerere ridicata, dar incepem sa avem din ce in ce mai multa nevoie de servicii", a adaugat Constantinescu.
Bogdan Constantinescu va parasi Cisco Romania pe 24 iulie, interimatul urmand sa fie asigurat de catre Cristian Popescu, actualul director regional de vanzari al Cisco Romania.
Constantinescu a condus un business estimat la peste 100 de milioane de euro, dependent insa de investitiile companiilor IT in infrastructura de retea. Unul dintre cei mai importanti clienti ai companiei este Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixa, care si-a dezvoltat in ultimii ani o infrastructura bazata in mare parte pe echipamente Cisco.
Compania americana produce switch-uri si routere, echipamente care „dirijeaza" traficul in retele de PC-uri si prin internet, dar comercializeaza si telefoane IP sau solutii de teleconferinta care costa de la 300.000 de dolari in sus.
Constantinescu nu a oferit detalii suplimentare despre evolutia afacerilor Cisco in Romania, precizand insa ca trendul de scadere al pietei este evident. „Nu cred ca surprind pe nimeni cand afirm acest lucru. Pe de alta parte, in zona publica proiectele au fost in cea mai mare masura inghetate pana in prezent."
Bogdan Constantinescu conduce Cisco Systems Romania din septembrie 2004, fiind responsabil de dezvoltarea si coordonarea strategiilor si programelor de vanzari in Romania si Republica Moldova. El s-a alaturat echipei Cisco in 2001, cand a preluat functia de enterprise account manager, coordonand businessul Cisco pe sectorul guvernamental si financiar. Inainte de a veni la Cisco, a condus departamentul de vanzari enterprise din cadrul Microsoft Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO