Business Hi-Tech

Consiliul Concurenţei lansează o investigaţie cu o miză uriaşă: suspectează înţelegeri între Samsung şi Altex, eMAG şi Flanco pentru fixarea preţurilor

Consiliul Concurenţei lansează o investigaţie cu o...

Autor: Adrian Seceleanu

06.04.2021, 00:05 1605

Investigaţia ar fi fost declanşată pornind de la sesizarea depusă de un angajat care a avut un conflict de muncă cu una dintre companii, a declarat pentru ZF o sursă din industrie.

Subsidiara din România a gigantului sud-coreean Samsung, care domină mai multe segmente din piaţa locală electro IT&C, precum cea de smartphone-uri şi televizoare, dar cu poziţii semnificative şi în segmente din zona de produse albe, face, alături de cei trei jucători care domină autoritar piaţa locală de retail - Altex, eMAG şi Flanco -,  obiectul unei investigaţii lansate de Consiliul Concurenţei sub suspiciunea că ar fi acţionat concertat pentru a fixa preţurile pentru produsele sale pe piaţa din România.

„Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România SRL, Altex România SRL, Flanco Retail SA şi Dante Internaţional SA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO