Business Hi-Tech

Consiliul Concurenţei din Italia a deschis o anchetă împotriva Google pentru abuz de poziţie dominantă

Consiliul Concurenţei din Italia a deschis o anchetă...

Autor: Ioana Nita

20.05.2019, 00:00 76

Consiliul Concurenţei din Italia a anunţat vineri că a început o investigaţie împotriva Google privind abuzul de poziţie dominantă a companiei americane pe piaţa dispozitivelor smart, relatează Reuters.

Potrivit autorităţilor italiene, Google a refuzat să integreze aplicaţia Enel X Recharge, dezvoltată de compania de utilităţi Enel, în sistemul său pentru maşini – Android Auto. Aplicaţia dezvoltată de Enel le permite şoferilor care deţin o maşină electrică să găsească locaţiile de încărcare a bateriilor şi să îşi rezerve un loc.

Google, prin intermediul sistemului său de operare Android, are o poziţie dominantă pe piaţa sistemelor de operare pentru dispozitive inteligente precum smartphone-uri tablete, şi alte dispozitive wearable. 

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că Android Auto a fost gândit şi dezvoltat în aşa manieră încât să asigure siguranţa şoferilor când conduc, minimizând distracţiile. „Analizam plângerea şi vom lucra îndeaproape cu autorităţile italiene pentru a rezolva problema.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO