Business Hi-Tech

Connections a lansat o aplicaţie prin care datele din cărţile de identitate pot fi extrase printr-o fotografie

Connections a lansat o aplicaţie prin care datele din...

Autor: Adrian Seceleanu

06.10.2020, 00:00 306

Compania locală Connections, specializată în automatizări, dezvoltare de software şi furnizarea de servicii IT în regim outsourcing, a lansat ID Scanner, o aplicaţie prin care datele din cărţile de identitate pot fi extrase printr-o simplă poză. ID Scanner are două componente: aplicaţia mobilă nativă IOS, care captează o poză optimizată a actului de identitate, trimite imaginea către serverul de prelucrare şi afişează datele extrase şi componenta de server, care are rolul de a procesa imaginile primite şi de a întoarce către client informaţiile extrase.

„Soluţia a fost implementată ca răspuns la o nevoie identificată în piaţă pentru care nu s-au găsit alternative. Există o serie de aplicaţii şi librării care permit extragerea datelor din acte de identitate – formate internaţionale (CI, Driving Licence), dar nicio soluţie pentru cărţile de identitate româneşti, care să nu implice achiziţia la pachet a unei componente hardware dedicate, a declarat Ionuţ Stănescu, Software Development Manager Connections Romania. 

„Aplicaţia ID Scanner poate fi folosită în procesele de onboarding ale clienţilor din diverse industrii (banking, telecomunicaţii, energie, asigurări), fluxuri de generare ale contractelor sau orice alte procese care să implice automatizarea acestui proces.”  Aplicaţia a fost dezvoltată în urma solicitărilor clienţilor. ID Scanner poate fi folosit la înrolarea clienţilor (persoane fizice) în aplicaţii, completarea automată a contractelor, înregistrarea vizitatorilor, actualizarea datelor personale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO