Business Hi-Tech

Conflictul dintre giganţii americani pentru pariul pe maşini autonome ia sfârşit: Uber va plăti 245 mil. dolari către divizia Waymo din grupul Alphabet

Conflictul dintre giganţii americani pentru pariul pe...
12.02.2018, 00:00 336

Uber Technologies a acceptat să plătească către Waymo, divizia din grupul american Alphabet specializată în dezvoltarea maşinilor autonome, suma de 245 milioane de dolari în acţiuni, pentru a pune astfel capăt unui conflict care deja a afectat imaginea firmei de ride-sharing, scrie Bloomberg.

Astfel, divizia din grupul Alphabet dedicată dezvoltării autovehiculelor care se conduc singure va deţine 0,34% din compania Uber, potrivit reprezentanţilor Waymo. Valoarea exactă a acţiunilor va depinde însă de evaluarea pe care o va avea Uber în momentul listării la bursă - obiectiv pe care compania americană îl are setat pentru cel târziu 2019.

Grupul Softbank a încheiat recent o tranzacţie în valoare de 9,3 miliarde de dolari cu Uber, în cadrul căreia acţiunile companiei de ride-sharing au fost evaluate în total la 54 miliarde de dolari. La acest preţ, valoarea înţelegerii dintre Uber şi Waymo ar valora doar 184 milioane de dolari. Alphabet deţine deja acţiuni la Uber de când a investit în 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO