Business Hi-Tech

Condamnaţi la închisoare din cauza unor comentarii de pe Facebook. Citiţi aici poveştile lor

Cameron D'Ambrosio/ foto: AP/POOL PHOTO

Autor: Cătălina Butan

13.07.2013, 09:23 13714

Cei mai mulţi dintre noi nu acordă o importanţă prea mare postărilor de pe Facebook, reţeaua de socializare pentru care expresia “libertate de exprimare” cel mai probabil nu se mai aplică, scrie Business Insider.

Recent, câţiva tineri utilizatori Facebook au fost condamnaţi la închisoare pentru postări inadecvate.

În unele situaţii aceste mesaje erau ofensive însă de cele mai multe ori erau doar „glume proaste”. Un tânăr a fost chiar arestat pentru că a postat versuri violente ale unor melodii rap.

În majoritatea timpul, utilizatorii acţionează impulsiv, tastează înainte de a gândi şi mai târziu plătesc consecinţele.

 
 

Justin Carter este un tânăr de 19 ani care este în închisoare din februarie 2013 din cauza unui comentariu „sarcastic” de pe Facebook. În urma unei dispute cu un alt tănâr cu care se juca „League of Legends” şi care i-a pus la îndoială sănătatea mintală, Carter a lăsat următorul comentariu pe facebook: “O să arunc în aer o grădiniţă întreagă, mă voi uita la sângele nevinovaţilor cum curge şi voi mânca inima unuia dintre ei”.

Îngrijorată de acest mesaj, o canadiană a anunţat autorităţile. Casa lui Carter a fost percheziţionată, calculatorul său a fost reţinut şi el a arestat.

În octombrie, un alt tânăr de 19 ani din Anglia, Matt Woods a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru o serie de comentarii inadecvate despre doi copii dispăruţi, potrivit Daily Mail. Printre comentariile tânărului se numără: “M-am trezit în această dimineaţă în spatele unui camion cu două fetiţe frumoase. Am găsit-o pe April (April Jones, 5 ani, dispărute- n.red) sau „Cine ar răpi un copil roşcat?” Scuza lui Woods a fost că era beat când a scris mesajele respective.

Jordan Blackshaw, de 20 de ani şi Perry Sutcliffe-Keenan, de 22 de ani au primit patru ani de închisoare după ce au creat un eveniment pe Facebook care încuraja proteste violente.

Paula Asher, de 18 ani a fost trimisă în închisoare după un comentariu postat pe facebook. Ea a condus sub influenţa alcoolică şi a lovit o maşină cu patru adolescenţi, după care a postat pe facebook următorul comentariu: “Proasta de mine. M-am îmbătat şi am lovit o maşină”.

Un tânăr de 18 ani, cântăreţ de muzică rap a fost arestat după ce a postat câteva din versurile pieselor sale pe Facebook. Versurile lui Cameron D'Ambrosio au fost interpretate drept o ameninţare teroristă: “Dă-o naibii de bombă din Boston. Aşteptaţi să vedeţi ce pot face eu. Voi fi celebru pentru rapping şi voi depăşi orice acuzaţie de crimă”.

Un bărbat din Bangladesh, Muhammed Ruhul Amin Khandaker a fost trimis în închisoare pentru o glumă postată pe facebook în care îşi dorea ca primul ministru să moară. Khandaker a postat comentariul “De ce nu i se poate întâmpla acest lucru şi Sheikh Hasina- premierului Bangladesh-ului?” la o poza cu un accident auto fatal. Comentariul i-a adus lui Khandaker 6 luni de închisoare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO