Business Hi-Tech

Companiile pierd anual milioane de dolari din cauza problemelor IT

05.08.2004, 00:00 19

O companie de nivel mare pierde anual peste 4 milioane de dolari din cauza defectiunilor sistemelor informatice, care ii fac pe angajati sa piarda timpul, se arata intr-un studiu realizat de Siemens Business Services (SBS), divizia specializata in servicii IT a concernului german.
Compania a luat in calcul timpul petrecut in medie de un angajat telefonand la serviciul de suport tehnic si raportand eroarea de care s-a lovit si timpul necesar remedierii acestor probleme. Conform studiului, aproape 36% dintre angajati petrec mai bine de 30 de minute in timpul saptamanii la telefon cu angajatii specializati in suport tehnic. Aproape 20% dintre angajati au petrecut mai bine de o ora pe saptamana in dialog cu specialistii in tehnologie, iar aproape 5% au spus ca au pierdut in acest mod peste cinci ore pe saptamana. "Poate ca nu au petrecut chiar cinci ore, insa cu siguranta s-au simtit de parca ar fi stat o vesnicie la telefon", a apreciat un specialist SBS. "Oricum este rau. Daca angajatul s-a simtit de parca a petrecut mult timp pe telefon cu cei de la suport tehnic inseamna ca problemele au fost destul de mari", a spus el.
Cifra comunicata de SBS a fost stabilita luand in calcul nivelul mediu al productivitatii pe angajat pe ora, pentru companii care au peste 5.000 de angajati. Compania vrea sa demonstreze astfel importanta serviciilor de suport tehnic in activitatea unei companii, mai ales daca aceasta isi bazeaza afacerea pe o infrastructura informatizata.
Siemens Business Services este divizia specializata in servicii IT a concernului german Siemens. SBS ofera consultanta, solutii personalizate, integrare de sistem, manafementul retelelor de computere si servicii tehnice. Anul trecut, SBS a avut incasari total de 6,1 miliarde de dolari. Compania are 34.000 de angajati in 44 de tari, fiind prezenta si pe piata locala.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO