Business Hi-Tech

Companiile aloca cu 10% mai multi bani pentru IT

29.08.2006, 20:21 18

Bugetele pentru IT alocate de marile companii din Romania pentru anul 2006 sunt in crestere, comparativ cu anul precedent, 70% din marile firme anuntand o majorare cu cel putin 10%, potrivit unui raport al CIO Council, asociatie a marilor clienti in domeniul IT.
Studiul "Agenda CIO Romania" se bazeaza pe raspunsurile date de 21 de directori IT de la cele mai mari firme din tara care administreaza cumulat, in 2006, un buget IT de 220 mil. euro.
Companiile reprezentate de participantii la sondaj au venituri insumate de 15 mld. euro.
Potrivit studiului, prioritatile directorilor de IT pentru anul 2006 sunt imbunatatirea proceselor de afaceri (62%), pastrarea si cresterea relatiilor cu clientii (48%), precum si cresterea competitivitatii (43%).
Prioritatile legate de tehnologie vor fi reprezentate de aplicatiile "business inteligence" (BI), cu o pondere de 62% din raspunsurile directorilor intervievati, urmate de aplicatiile pentru managementul proceselor de afaceri (Business Process Management - BMP), cu 57%, si de aplicatiile de planificarea resurselor (Enterprise Resource Planing - ERP).
Solutiile informatice pentru managementul relatiilor cu clientii (Customer Relationship Management - CRM) au insumat 43% din raspunsurile directorilor intervievati.
In perioada 2007-2009 trendul de dezvoltare va fi acelasi, cea mai notabila particularitate fiind necesitatea de crestere a veniturilor, care este pe locul doi in topul prioritatilor anului 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO