Business Hi-Tech

Compania de Securitate cibernetică Safetech Innovations a anunţat pentru primele trei luni din 2021 afaceri de 4,4 milioane de lei, în creştere cu 116% faţă de T1/2020, şi un profit net de 284.000 de lei, plus 190%. Compania vrea să se extindă în Marea Britanie

Compania de Securitate cibernetică Safetech Innovations...

Autor: Tibi Oprea

24.05.2021, 19:22 739

Safetech Innovations, o companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat pentru primele trei luni ale anului 2021 o cifră de afaceri de 4,4 milioane lei, în creştere cu 116% comparativ cu primul trimestru din 2020 şi un profit net de 284 mii de lei, cu 190% mai mult faţă de primele trei luni ale anului trecut, potrivit raportului trimestrial publicat luni la BVB.

„Observăm o cerere în creştere pentru servicii de securitate cibernetică atât în România, cât şi pe pieţele externe, determinată în primul rând de trecerea la munca de la distanţă dictată de pandemia globală. Chiar în măsura în care campaniile de vaccinare progresează şi restricţiile se ridică, este clar că organizaţiile vor menţine, cel puţin într-o oarecare măsură, modelul Work from Home. Acest lucru înseamnă că respectivele companii vor trebui să se concentreze mai mult pe aspectele de securitate cibernetică pentru a asigura securitatea reţelelor acestora, ceea ce reprezintă o oportunitate excelentă pentru noi pentru a ne creşte cota de piaţă atât în România cât şi în străinătate”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

Compania estimează că în 2021, cifra de afaceri va ajunge la 20 de milioane de lei, iar profitul net va atinge un maxim istoric de 4,5 milioane de lei în contextul cererii tot mai ridicate pentru soluţii de securitate cibernetică.

În afară de adaptarea modelului WFH de către companii, de la IMM-uri la multinaţionale, în primele trei luni ale anului 2021, Safetech Innovations a remarcat o cerere tot mai mare venită din partea operatorilor de servicii esenţiale şi furnizorilor de servicii digitale în contextul transpunerii directivei NIS la sfârşitul anului trecut în legislaţia română.

Veniturile operaţionale s-au ridicat la 6,5 milioane lei în T1/2021, cu 162% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea veniturilor în primul trimestru al anului 2021 a fost determinată în primul rând de o creştere de 343% a veniturilor din soluţiile de securitate - întreţinere, asistenţă şi implementarea soluţiilor de securitate.

Veniturile din serviciile de securitate au crescut cu 11%, ajungând la 1,6 milioane de lei. Un procent de 28% din cifra de afaceri generată în primul trimestru de către Safetech Innovations reprezintă rezultatul contractelor recurente cu clienţi care sunt facturaţi lunar şi care au durată medie de 3 ani. Aceste contracte, semnate pe tot parcursul anului 2020, au contribuit în mod semnificativ la creşterea profitului Safetech.

În 2020, Safetech Innovations a semnat contracte recurente pentru perioade cuprinse între 2 şi 3 ani, cu o valoare totală de 3 milioane de euro pentru servicii 24/7 de monitorizare şi răspuns la incidente de securitate cibernetică şi servicii de guvernanţă pentru securitatea informaţiei.

Beneficiind de contextul global actual - trecerea la modelul Work from Home, asociat cu numărul tot mai mare de atacuri de securitate cibernetică, Safetech Innovations a decis să facă primii paşi în expansiunea geografică a activităţii sale. Prin urmare, compania îşi propune să crească capitalul social şi să atragă bani de la investitorii BVB pentru a se extinde în Marea Britanie. SafeTech intenţionează să înfiinţeze o filială în Marea Britanie, cu un punct de lucru în SUA. Compania a purtat deja discuţii preliminare cu un start-up din Marea Britanie care va deţine o participaţie minoritară în noua companie înfiinţată de Safetech Innovations.

Compania intenţionează să înceapă procedura de atragere de capital după finalizarea distribuţiei dividendelor din profiturile nete din 2020.

În 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 14,7 milioane de lei şi un profit net de 3,1 milioane de lei. Adunarea Generală a Acţionarilor din aprilie 2021 a aprobat implementarea unui model de dividend hibrid - capitalizare de 2,5 milioane lei din profit, precum şi distribuirea dividendului în numerar în valoare de 437.500 lei. Astfel, acţionarii vor primi, pentru fiecare acţiune deţinută, patru acţiuni SAFE gratuite, precum şi 0,14 lei. Ex-data dividendului în numerar este 17 iulie 2021, iar data plăţii este 30 iulie. Pentru acţiunile gratuite, ex-data este 19 iulie, iar data plăţii este 21 iulie.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 150 de milioane de lei.

De la debut şi până acum, investitorii au tranzacţionat acţiuni SAFE în valoare totală de 23,6 milioane de lei, ceea ce se transpune într-o valoare medie tranzacţionată zilnic de 1,1 milioane de lei.

În data de 24 mai 2021, înainte de publicarea rezultatelor financiare din primul trimestru al anului 2021, acţiunile SAFE erau tranzacţionate la 48.95 lei/acţiune, o creştere de 104% faţă de preţul din 29 ianuarie 2021, când a avut loc prima zi de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO