Business Hi-Tech

Compania israeliană Ceragon investeşte 1 mil. $ în România într-un centru de cercetare şi dezvoltare

Ira Palti, CEO al Ceragon

Ira Palti, CEO al Ceragon

Autor: Adrian Seceleanu

11.09.2012, 13:27 1128

Compania israeliană Ceragon, un furnizor de echipamente şi servicii pentru infrastructura companiilor de telecomunicaţii, va investi un milion de dolari în România pentru a deschide în Bucureşti un centru de cercetare şi dezvoltare în care se va pune accent pe dezvoltarea de software, a declarat într-o conferinţă de presă Ira Palti, CEO al firmei.

Ceragon a luat decizia de a investi în România în decembrie 2011, iar în aprilie a deschis centrul din Bucureşti, situat în Piaţa Victoriei. Compania are în prezent 16 angajaţi, număr care se va dubla până la finele anului, a spus Ira Palti.

"Costurile cu salariile sau subvenţiile guvernamentale nu au fost principalul motiv pentru a veni în România. Eficienţa echipelor de dezvoltare, apropierea geografică şi culturală au fost factorii cheie", a spus directorul executiv al Ceragon. Compania a evaluat posibilitatea de deschide un centru în ţări ca India, China şi Ucraina dar a ales România. "În alte ţări am fi avut nevoie de 18 până la 24 de luni pentru a avea un centru de cercetare dezvoltare funcţional, dar aici avem deja produse finalizate. Am început să avem rezultate în România cu 2-3 luni mai devreme decât am estimat".

Ceragon are sediul central în Israel, şi este o companie multinaţională care oferă operatorilor de telefonie mobilă, precum şi altor furnizori de servicii prin cablu/wireless posibilitatea de a livra clienţilor servicii 2G/3G, 4G/LTE.

Compania este listată pe bursa americană Nasdaq şi are o capitalizare de 244 de milioane dolari.

Ceragon a avut venituri de 445 de milioane de dolari în 2011, faţă de 249 mil. dolari în 2010. În primul semestru din acest an compania a avut venituri de 237 mil. dolari.

În ceea ce priveşte vânzările de echipamente şi servicii Ceragon către operatori de comunicaţii din România, Ira Palti a afirmat că acestea sunt "foarte mici" însă ar putea creşte semnificativ în următorii ani. Compania va avea şi o echipă de vânzări în România, au spus oficialii Ceragon. Momentan clienţii Ceragon din România sunt o serie de mici operatori telecom privaţi, a declarat Ira Palti, fără a oferi detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO