Business Hi-Tech

Compania irlandeză de securitate cibernetică Smarttech247 caută să recruteze 60 de specialişti în securitatea cibernetică: „Industria de securitate cibernetică se confruntă cu o criză tot mai acută de competenţe şi personal calificat.”

Raluca Săceanu, managerul general al companiei Smarttech247

Raluca Săceanu, managerul general al companiei Smarttech247

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.02.2021, 11:51 250

Smarttech247, companie de securitate cibernetică activă la nivel global, are în plan recrutarea a aproximativ 60 de specialişti în securitatea cibernetică, urmărind să ajungă la circa 100 de angajaţi până la finalul anului în curs.

„Se preconizează că industria securităţii cibernetice va creşte până în 2023, până la circa 170 de miliarde de dolari. Adoptarea accelerată a tehnologiilor digitale şi dependenţa sporită de serviciile cloud schimbă radical peisajul ameninţărilor cibernetice. Am investit permanent atât în resursa umană cât şi în infrastructura de cercetare - dezvoltare şi avem o gamă întreagă de noi tehnologii şi servicii ce vor fi lansate în 2021. Aceste elemente vor fi motorul planului de expansiune la nivel global şi al creşterii bazei de clienţi”, a spus Raluca Săceanu, managerul general al companiei Smarttech247.

De asemenea, acţiunea de extindere a echipei vine şi pe fondul intensificărilor ameninţărilor din spaţiul cibernetice, la nivel global.

„O problemă importantă cu care se confruntă industria de securitate cibernetică este criza tot mai acută de competenţe şi de personal calificat. Pentru a soluţiona această provocare, noi am stabilit încă de la început parteneriate şi colaborări cu universităţi de top din Irlanda, România şi Polonia, contribuind activ la pregătirea următoarei generaţii de absolvenţi de informatică şi atragerea ei în programe de training şi internship. De asemenea, pornind de la faptul evident că sunt mai mulţi bărbaţi decât femei angajaţi în serviciile de securitate cibernetică, Smarttech247 a capitalizat acest bazin de talente, înfiinţând în 2020 o academie destinată exclusiv pregătirii lor prin programul „Women în Cyber Security”, a mai spus Raluca Săceanu.

În România, aceste parteneriate de training şi cercetare s-au dezvoltat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor şi cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, proces care va continua şi în viitor prin extinderea colaborării şi cu alte instituţii de învăţământ.

Potrivit unui buletin special emis de SRI în 2020, ameninţările şi atacurile cibernecitce au fost afectate domenii cheie pentru gestionarea crizei COVID-19 precum sănătate, administraţie publică sau educaţie.

Astfel, nevoia unei strategii de securitate cibernetică, la nivel naţional şi internaţional, implică inclusiv dezvoltarea unor parteneriate între instituţiile publice, private şi academice pentru cercetarea şi dezvoltarea soluţiilor de securitate cibernetică, de cea mai înaltă tehnologie, precum şi pentru formarea, motivarea şi menţinerea resursei umane în ecosistemul cibernetic.

Raluca Săceanu a adăugat că de la inaugurarea Security Operation Centre din Bucureşti şi până în prezent, Smarttech247 şi-a extins serviciile de securitate cibernetică către instituţiile publice şi private din România.

Compania de securitate cibernetică Smarttech247 a fost fondată în 2013, în Irlanda, şi oferă companiilor din România, atât celor private cât şi din sectorul public, active în diverse domenii, precum cel financiar-bancar, de sănătate sau energetic, soluţii şi expertiză de securitate cibernetică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO