Business Hi-Tech

Compania de software Kaspersky Lab: Atacurile cibernetice cu virusul WannaCry au scăzut cu 84%

Compania de software Kaspersky Lab: Atacurile cibernetice...

Autor: Andrei Ionascu

15.05.2017, 19:20 105

"Numărul atacurilor cibernetice prin intermediul virusului WannaCry, detectate de către Kaspersky Laboratory, luni, 15 mai, au scăzut cu 84% faţă de vineri, 12 mai. Este un semn că procesul de contaminare a fost pus sub control", a anunţat Kaspersky Laboratory.

Până în prezent, Kaspersky Lab a înregistrat peste 45.000 de atacuri asupra utilizatorilor de internet din întreaga lume, fiind doar o parte dintre tentativele de atacuri cibernetice. Statisticile publicate vizează doar clienţii Kaspersky.

"Este posibilă o evaluare mai precisă a situaţiei pe baza datelor colectate de pe serverul cu care au stabilit conexiuni cele mai multe versiuni ale virusului WannaCry. În acest moment, serverul Malware a înregistrat peste 200.000 de notificări privind contaminarea", se mai arată în comunicatul Kaspersky.

O serie de atacuri informatice au fost semnalate, vineri, în peste o sută de ţări, inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia, dar şi România. Atacurile au vizat sisteme informatice ale băncilor, spitalelor şi agenţiilor guvernamentale, exploatând vulnerabilităţi în sistemul de operare Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO