Business Hi-Tech

Compania britanică de software Endava, ce deţine şapte centre în România, continuă expansiunea şi achiziţionează firma de consultanţă şi inginerie în tehnologie Levvel LLC, din Carolina de Nord

Compania britanică de software Endava, ce deţine şapte...

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.04.2021, 10:32 163

Endava, compania britanică de software, cu 3.000 de angajaţi la nivel local ce lucrează în  şapte centre de livrare - în Braşov, Bucureşti, Cluj-Naopca, Iaşi, Timişoara, Târgu-Mureş şi Piteşti -, îşi continuă planurile de expansiune şi anunţă o nouă achiziţie. Astfel, compania a achiziţionat firma americană de consultanţă şi inginerie în tehnologie Levvel LLC, cu sediul central în Charlotte, Carolina de Nord.

Activitatea companiei Levvel se desfăşoară din Statele Unite şi Mexic, compania având 172 de angajaţi şi mai multe parteneriate şi certificări în zona de tehnologii emergente de vârf şi platforme cloud.

„Echipa Levvel va impulsiona extinderea activităţilor Endava pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Expertiza vastă în zonele de plăţi, media şi servicii de mobilitate, se vor adăuga la know-how-ul Endava, ajutând la accelerare oportunităţilor de business pe care le avem,” a spus John Cotterell, CEO Endava.

Americanii de la Levvel LLC au un portofoliu de clienţi orientat către zona de servicii financiare şi plăţi, logistică/mobilitate, TMT (tehnologie, media şi telecom). Astfel,  fuziunea va accelera expansiunea Endava pe piaţa din Statele Unite, întărind şi expertiza pe care Endava o are în aceste sectoare principale de activitate.

„Avem abordări similare orientate către clienţi şi dezvoltarea echipelor noastre. Suntem pe aceeaşi lungime de undă şi în ceea ce priveşte colaborarea dintre oameni şi tehnologie. Aşteptăm cu nerăbdare ca această fuziune să genereze noi oportunităţi echipei noastre, dar şi să faciliteze accesul la o platformă globală de talente prezentă în Statele Unite ale Americii, America Latina şi Europa”, a spus Chris Hart, CEO Levvel.

Aceasta este a doua achiziţie făcută de Endava în 2021, compania britanică cumpărând agenţia digitală FIVE - care deţine sedii în Statele Unite ale Americii (în Brooklyn, New York) şi Croaţia - în luna martie a acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO