Business Hi-Tech

Clujenii de la Fortech văd afaceri în creştere cu 10%, susţinute de comenzile din Germania

Autor: Laurentiu Cotu

05.04.2011, 23:39 189

Compania clujeană Fortech, dezvoltator software în regim deoutsourcing, şi-a bugetat pentru acest an afaceri în creştere cu10% faţă de anul trecut, susţinute de proiectele aflate înderulare. Compania a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu ocifră de afaceri de circa 2,7 mil. euro, în creştere cu aproximativ25% faţă de anul anterior.

Fortech este specializată în servicii de dezvoltare software înregim de outsourcing (dezvoltare, testare, consultanţă IT,traducere specializată), produsele companiei fiind legate înspecial de optimizarea proceselor interne. Aproximativ 90% dinbusinessul Fortech se desfăşoară pe piaţa din Germania, pentruclienţi din domeniile auto, retail, manufacturing.

"Europa de Est continuă să fie un furnizor important pentruserviciile de IT outsourcing, nearhsore/offshore", a declaratpentru ZF Transilvania Călin Văduva, managing director Fortech.Compania clujeană colaborează cu diferite companii din Europa deVest şi din Statele Unite. La începutul anului, compania clujeanădipunea de 125 de persoane, după ce în 2010 au fost recrutaţi 40 deoameni.

Fortech intenţionează să mai angajeze în acest an încă 15 oamenipentru proiectele aflate în derulare. Compania Fortech a fostînfiinţată în anul 2003 în Cluj-Napoca şi are capital integralromânesc, acţionarul principal fiind Călin Văduva cu o participaţiede 65% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO