Business Hi-Tech

Clienţii Telekom pot migra la viteza de 1 Gbps pentru serviciile de net fix pentru 10 lei pe lună

Telekom Romania Commu­ni­cations (fostul Romtelecom), al doilea mare jucător de pe piaţa locală de servicii de internet fix, a lansat la finele anului trecut o opţiune care le permite clienţilor din localităţile în care compania a trecut la o reţea din fibră optică (FTTH) să migreze la o viteză de descărcare a datelor de 1 Gbps pentru serviciile de date. Viteza de încărcare a datelor creşte la 200 Mbps prin activarea aceleiaşi opţiuni.

Prin această mutare, disponibilă pentru clienţii din 13 oraşe, grupul Telekom dă replica atât RCS&RDS - liderul pieţei de net fix -, care oferă deja asemenea viteze din anul 2013, cât şi companiei de cablu UPC, care oferă viteze de descărcare a datelor de până la 500 Mbps.

„Extraopţiunea de 1 Gbps cu un tarif de 10 lei pe lună este disponibilă pentru clienţii din aria de acoperire a infrastructurii de fibră optică (FTTH) începând cu 2014 şi a fost comunicată în zonele respective. Pe site-ul telekom.ro opţiunea a fost afişată la sfârşitul anului 2014”, au precizat pentru ZF reprezentanţii grupului Telekom.

RCS&RDS, liderul pieţei locale de servicii de internet fix, a lansat în noiembrie 2013 abonamente la internet care oferă acces la viteze de 500 Mbps şi 1 Gbps. UPC, al treilea jucător de pe piaţa de profil, care a oferit în perioada 2011 - noiembrie 2013 cele mai mari viteze la net fix de pe piaţa locală (de 120 şi apoi 200 Mbps), a lansat în august 2014 în mai multe oraşe servicii de net cu o viteză de 500 Mbps.

Telekom avea la finele lunii septembrie 1,237 milioane de clienţi pentru serviciul de internet fix. Grupul va anunţa pe 26 februarie rezultatele pe anul 2014.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.