Business Hi-Tech

Clasamentul companiilor de IT&C după pierderile nete raportate în 2018

TIM HOTTGES, CEO al Deutsche Telekom, a decis că nu mai vrea să audă de piaţa „problemă“ din România

TIM HOTTGES, CEO al Deutsche Telekom, a decis că nu mai vrea să audă de piaţa „problemă“ din România

Autor: Adrian Seceleanu

14.08.2019, 17:30 700

În topul pierderilor nete din industrie au intrat şi companii care se află în expansiune şi investesc masiv pentru a câştiga cotă de piaţă, printre care se numără jucători precum Dante Internaţional (eMAG) sau Orange Money.

Suma celor mai mari 30 de pierderi nete înregistrate în 2018 de companiile de IT&C s-a ridicat la 1,36 mld. lei (292 mil. euro), clasamentul fiind dominat de operatorii de telecomunicaţii care au trecut cel mai adânc pe roşu, cu minusuri de ordinul sutelor de milioane de lei, arată o analiză a ZF pe baza datelor raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice.

Grupul Telekom, format din fostele com­panii Cosmote şi Romtelecom, a acumulat în 2018 pierderi nete de 785 mil. lei (169 mil. euro), peste o jumătate din suma to­tală a celor mai mari 30 de pier­deri de la nivelul întregii industrii lo­cale, chiar şi în condiţiile în care pierderile sunt mai mici decât în 2017. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO