Business Hi-Tech

Cisco: Convergenta voce-date-video ne aduce bani

09.02.2006, 20:40 15

Vanzarile Cisco Systems, cel mai mare producator mondial de echipamente pentru retele informatice, au crescut anul trecut cu 9,3%, la 6,6 miliarde de dolari (5,51 miliarde de euro).

"Rezultatele confirma ca strategia noastra axata de convergenta serviciilor de voce, video si de datea fost corecta", explica John Chambers, director executiv Cisco.

Televiziunea prin protocol Internet sau IPTV a devenit o componenta centrala in strategia companiei.

Cisco, companie ale carei echipamente permit transferul pachetelor de date prin retelele Internet de mare viteza, se concentreaza pe serviciile de televiziune de inalta definitie pe suport Internet. "Exista mult interes si multe oportunitatii cand vine vorba de IPTV", spune Mike Volpi, oficial Cisco.

Cisco a cumparat de curand doua companii, Scientific Atlanta (SUA) si KiSS (Europa), care produc echipamente (set-up box) pentru receptia semnalului TV digital.

Din cauza ca IPTV are nevoie de o legatura la Internet cu o largime de banda foarte mare, acest tip de televiziune a fost vazut ca o provocare de catre specialisti.

Companiile producatoare de echipamente IT se intrec in a aduce primii pe piata un echipament care sa reuneasca serviciile de voce, video si date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO