Business Hi-Tech

Ciprian Oţel, presales tehnical consultant, UiPath: Roboţii sunt sclavii noştri digitali care ne ajută să scoatem datele din cât mai multe sisteme pentru ca noi să le folosim şi să le interpretăm

ZF Digital Summit 19

Ciprian Oţel, presales tehnical consultant, UiPath:...

Autor: Alex Ciutacu

15.10.2019, 13:18 416

Scopul roboţilor de tip Robotic Process Automation (RPA) este acela de a deservi oamenii care îi utilizează şi de a-i scuti de sarcinile repetitive, pentru a putea juca un rol cu o valoare mai ridicată, explică Ciprian Oţel, presales tehnical consultant, UiPath, în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 19.

„Dacă luăm un exemplu de call-center, roboţii sunt sclavii noştri digitali care ne ajută să scoatem datele din mai multe sisteme, iar operatorul de call-center nu trebuie să mai intre în zece sisteme să extragă informaţiile, ci doar să le interpreteze şi să opereze mai uşor şi mai bine”, spune Ciprian Oţel, UiPath, în cadrul conferinţei.

Reprezentantul UiPath susţine că randamentul investiţiei într-un RPA este vizibil foarte repede, chiar şi în doar o lună în unele cazuri.

„Rezultatele pot fi măsurate în luni, maximum un an. Am văzut multe cazuri care într-o lună sau în patru luni aveau deja un ROI. Să ne gândim în aceaşi timp şi la calitatea serviciilor, pentru că eroarea umană este eliminată”, adaugă Oţel.

El aminteşte de beneficiile recunoscute la nivel mondial în urma implementării RPA-urilor.

„Principiul este de a automatiza tot ce este manual şi repetitiv. În primul rând productivitatea ar putea creşte până la 75% la nivel global.Satisfacţia angajaţilor creşte cu 50%.  Multă lume se gâdneşte că şi joburle vor fi pierdute. Aici este un topic mai fierbinte. Totuşi, 60 milioane de joburi vor fi create. Pentru asta trebuie să ne amintim de trecerea la era internetului, când în Franţa se vedea că pentru fiecare job pierdut, 2,4 joburi au fost create. Ne trebuie acest automation first mindset”, spune Ciprian Oţel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO