Business Hi-Tech

Cine sunt noii bancheri ai României. Firma pe care Orange ar putea-o transforma în bancă, campion la creşterea afacerilor în 2018, cu 4.429%

Cine sunt noii bancheri ai României. Firma pe care...

Autor: Adrian Seceleanu

25.09.2019, 07:00 2203

Orange Money, companie înfiinţată special de gigan­tul Orange pentru a gestiona serviciul de plăţi cu mobilul şi care în viitor s-ar putea transforma într-o bancă, a fost în 2018 firma din IT&C cu cea mai ridicată rată de creştere din industrie, de peste 4.000%, conform unei analize realizate de ZF pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Compania deţinută de liderul dominant al pieţei de telefonie mobilă din România are încă o cifră de afaceri in­fimă, de pu­ţin peste 1 mil. lei, însă este pu­ternic ca­pi­ta­lizată de ope­rator, cea mai re­cen­tă ope­ra­ţiune de acest tip având o va­loa­re de circa 80 mil. lei, în con­tex­tul pla­nu­ri­lor mari pe care le are gru­pul fran­cez în această direcţie.

A doua cea mai mare creştere din top este înregistrată de Telpur, o companie de distribuţie de smartphone-uri şi alte gadgeturi puţin cunoscută, care a ajuns după un avans de 272% la un business de peste 56 mil. lei în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO