Business Hi-Tech

Cine este Masayoshi Son, fondatorul grupului SoftBank, care a creat cel mai mare fond de investiţii din hi-tech, care gestionează 93 de miliarde de dolari. Tocmai a cumpărat 18% din Uber

sursa foto: CNBC

Autor: Alex Ciutacu

30.12.2017, 10:00 825

Masayoshi Son, fondatorul SoftBank Group Corp, a strâns 93 de miliarde de dolari pentru a înfiinţa cel mai mare fond de investiţii în domeniul hi-tech. Acest capital gigant îl poate ajuta să parieze pe viitorul serviciilor de ride-hailling precum Uber, inteligenţă artificială, dispozitive conectate, sateliţi şi integrarea tehnologiilor om-maşină, potrivit Bloomberg.

Prin fondul numit Vision Fund – pe care el speră să îl ducă la 100 de miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2017 - şi prin SoftBank, Son a gestionat cele mai mari tranzacţii din acest sector, pe plan mondial. În China a investit în compania de ride-sharing Didi Chuxing, în India în business-ul de comerţ online Flipkart, în Sud-Estul Asiei în start-up-ul de ride-hailling Grab, şi este în discuţii pentru a achiziţiona o felie din Uber Technologies.

Scepticii spun că modul său agresiv de a negocia va creşte preţurile de achiziţie în industria deja bogată a tehnologiei şi că va deteriora veniturile tuturor.

Son însă este mai pregătit ca niciodată pentru investiţii. „Sunt atât de încântat. Chiar simt că somnul este o pierdere de vreme în acest moment”, spune el pentru Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO