Business Hi-Tech

Cifra de afaceri a WizRom a sporit cu 30% in dolariafaceri in dolari

29.01.2004, 00:00 19

WizRom Software, furnizor de solutii IT pentru managementul afacerilor, a obtinut, in 2003, o cifra de afaceri de 3,5 milioane de dolari, cu 30% mai mare fata de anul precedent, a declarat Cristian Udrescu, director general al companiei."In Romania, cifra de afaceri pe care am realizat-o in 2003 se ridica la 2,6 milioane de dolari, restul fiind obtinut in afara Romaniei", a spus Udrescu, care a prezentat datele financiare preliminare ale anului recent incheiat.
Firma a semnat, anul trecut, peste 330 de noi contracte, dintre care 25% au fost implementari cu o valoare de peste 30.000 de dolari pentru fiecare proiect. Totalul licentelor vandute in 2003 a fost cu 36% mai mare comparativ cu anul precedent, a precizat oficialul WizRom.
Numarul total de clienti ai firmei producatoare de solutii IT pentru managementul afacerilor a inregistrat, in 2003, o crestere de 75%, depasind 1.700 de companii. Peste 98% dintre clientii companiei provin din sectorul privat al economiei.
Dintre solutiile oferite de WizRom, cea mai mare pondere in veniturile sale, respectiv 30-40%, este detinuta de solutia WizCount, sistem de management financiar. O crestere importanta a numarului de clienti a inregistrat solutia WizSalary, pentru care numarul licentelor vandute anul trecut a fost cu 36% peste totalul din 2002.
"In prezent, 5% dintre companiile private calculeaza salariile angajatilor cu aceasta solutie", a mai spus oficialul firmei WizRom. Acesta a adaugat ca strategia WizRom s-a axat, in 2003, in special pe atragerea unui numar sporit de clienti si pe consolidarea pozitiei companiei pe piata locala.
"Anul trecut, ne-am reorganizat activitatea, ceea ce a condus la reducerea preturilor licentelor produselor in medie cu 25%", a spus directorul general al WizRom. In 2003, compania a lansat doua noii solutii, WizLeasing, destinat pietei de leasing, si WizAuto, pentru companiile de vanzari si service auto.
De asemenea, pe langa reprezentantele din Romania, Republica Moldova si Slovacia, compania a deschis filiale in Bulgaria si Turcia, unde are contracte in derulare. Pentru anul 2004, WizRom estimeaza ca va inregistra o crestere de 35% veniturilor sale si va lansa produsele WizCash - destinat lanturilor de magazine, RoadNet - pentru firmele de distributie si Incentives - solutie care se va adresa companiilor internationale care opereaza un sistem complex de comisioane.
"Pe langa aceste obiective, ne propunem sa reducem din nou pretul licentelor solutiilor noastre - cu circa 20% - pentru a le face accesibile tuturor companiilor", a subliniat Udrescu. WizRom a fost infiintata in anul 1992 si reprezinta companiile producatoare de software WizSoft, Eshebel Tehnologies si Retalix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO