Business Hi-Tech

Chris Chabot, ex-Google şi Twitter: Telefonul va fi elementul central în comerţ şi plăţi

Chris Chabot:
Nu tehnologia este interesantă, ci lucrurile pe care le permite tehnologia. Internetul a schimbat fundamental cum au loc alegerile şi aţi văzut acest lucru şi în România.

Chris Chabot: Nu tehnologia este interesantă, ci lucrurile pe care le permite tehnologia. Internetul a schimbat fundamental cum au loc alegerile şi aţi văzut acest lucru şi în România.

Autor: Adrian Seceleanu

24.11.2014, 00:00 59
Telefoanele mobile, al căror număr va creşte de la 2 miliarde la 4-5 miliarde în câţiva ani de zile, vor deveni elementul central al pieţelor de comerţ electronic şi al sistemelor de plăţi şi vor contribui, pe de altă parte, la „dublarea sau triplarea“ în mărime a internetului.
 
„Pe măsură ce se vând mai multe telefoane, ele «absorb» pieţele de comerţ, de plăţi, formează un nou ecosistem“, a declarat Chris Chabot, fost manager în cadrul unor companii precum Google şi Twitter, în prezent parte a echipelor Seed­camp şi Oxygen Acce­lerator din Londra, două dintre cele mai cunoscute organizaţii europene dedicate dezvoltării start-up-urilor din tehnologie.
 
„Acum există 1,6 miliarde de computere în lume şi două miliarde de telefoane, iar numărul acestora va ajunge la 4,5 miliarde în câţiva ani. Inter­netul se va dubla sau tripla în câţi­va ani, iar această evoluţie va determina schimbări semnificative pe mai multe pieţe. Evoluţia echipamentelor mobile este incredibilă, ele reprezintă noul val de ino­vaţie, este clar că viitorul nostru este unul mobil“, a spus Chabot în cadrul conferinţei How to Web, care are loc la Bucureşti.
 
Schimbările sunt accelerate şi pentru că tehnologia este adoptată acum şi mai repede, a adăugat el, dând ca exemplu faptul că smart­phone-urile au ajuns să fie adoptate în masă într-un timp mult mai scurt decât telefonia fixă, de exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO