Business Hi-Tech

Chinezii i-au bătut pe americani: Huawei depăşeşte Apple şi devine al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

Chinezii i-au bătut pe americani: Huawei depăşeşte...

Autor: Alex Ciutacu

05.05.2019, 00:01 2186

Chinezii de la Huawei Technologies au reuşit să depăşească Apple şi să ajungă pe locul doi în clasamentul mondial al producătorilor de smartphone-uri în primul trimestru din acest an, şi au ajuns cu un pas mai aproape de scopul final, acela de a deveni numărul unu mondial în locul sud-coreenilor de la Samsung, potrivit Bloomberg.

În ciuda scrutinului public şi a acuzaţiilor de spionaj, vânzările Huawei pe segmentul de smartphone-uri au crescut cu 50% în T1 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit estimărilor firmei de cercetare IDC.

Astfel, chinezii au fost singurii din top 4 mondial care au reuşit să îşi extindă volumele în timp ce piaţa per total a scăzut pentru al şaselea trimestru consecutiv.

Huawei a câştigat constant cotă de piaţă în ultimele trimestre după ce a lansat mai multe produse de înaltă calitate, în special pe piaţa din China.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO