Business Hi-Tech

Chinezii de la Xiaomi atacă direct piaţa din România cu propriul magazin online

Chinezii de la Xiaomi atacă direct piaţa din România...

Autor: Ioana Nita

19.01.2021, 12:00 526

Compania chineză Xiaomi, specializată în producţia diferitelor gadgeturi, echipamente hardware inteligente şi smartphone-uri, care în ultimii ani a devenit tot mai cunoscută la nivel global, a lansat ieri propriul magazin online pe piaţa locală, până acum producătorul fiind prezent în România doar prin intermediul distribuitorilor precum Blacktech sau GBRtronics.

„Eficienţa crescută a platformei de distribuţie pe mai multe canale este componenta de bază a strategiei de extindere a companiei. În acest fel putem opera în mod eficient şi în acelaşi timp să ne extindem aria de utilizatori şi să le oferim noi experienţe. De la începuturile noastre, ne-am concentrat atenţia asupra vânzărilor online directe ale produselor noastre pentru a creşte eficienţa şi a ne construi o relaţie digitală cu utilizatorii”, au spus reprezentanţii Xiaomi Corporation legat de lansarea propriului magazin online pe piaţa din România. 

Cu ocazia lansării oficiale Mi-Home.ro, compania chineză oferă o serie de reduceri la produsele din portofoliu, atât din segmentul telefoanelor inteligente, cât şi din gama ecosystem, discount-uri ce pot ajunge până la 30% din preţurile recomandate pentru vânzare. Fondată în aprilie 2010, Xiaomi Corporation a ajuns în prezent al treilea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, şi a creat cea mai mare platformă AIoT (AI&IoT) pentru utilizatorii săi, cu 289,5 milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane şi laptopuri. Astăzi, produsele Xiaomi se găsesc în peste 90 de pieţe din întreaga lume.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO