Business Hi-Tech

China vs. industria de gaming: Minorii nu se vor mai putea juca online decât trei ore pe săptămână, o lovitură directă adresată unor giganţi precum Tencent şi NetEase

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

31.08.2021, 16:25 223

Copiii cu vârste de până în 18 ani din China vor avea doar trei ore pe săptămână pentru a se juca online, conform noilor reguli publicate de Administraţia Naţională de Presă şi Administraţie din China.

Mişcarea reprezintă o nouă lovitură îndreptată asupra giganţilor din industria de gaming, precum Tencent şi NetEase, care s-au confruntat anul acesta cu o nouă serie de reglementări, de la protecţia datelor la măsuri anti-monopol. scrie CNBC.

Astfel, minorii se vor putea juca jocuri video o singură oră pe zi între orele 20 şi 21, în weekenduri şi în timpul sărbătorilor legale, regulile fiind implementate pentru a proteja sănătatea fizică şi mintală a copiilor.

„În prezent, există 110 milioane de minori care joacă jocuri video în China şi ne aşteptăm ca noile reguli să conducă la un declin al numărului de jucători”, spune Daniel Ahmad, senior analist al Niko Partners, companie specializată în furnizarea de date pentru industria de gaming din Asia.

Regulile se vor aplica asupra companiilor care oferă servicii de jocuri online minorilor, limitându-le abilitatea de a-i servi pe utilizatori în afara orelor prestabilite de autorităţile de la Beijing. De altfel, firmele nu vor putea să îşi ofere serviciilor utilizatorilor care nu s-au înregistrat cu un nume real.

Sub regulile lansate în 2019, copiii de până în 18 ani aveau voie să se joace timp de o oră şi jumătate în majoritatea zilelor.

Jack Ma şi ceilalţi miliardari din China nu mai ştiu pe unde să îşi doneze miliardele mai repede după ce Partidul Comunist a anunţat că vrea „prosperitate comună

Luni, acţiunile NetEase, listate în Statele Unite, au scăzut cu 4%, iar Tencent a suferit un declin de 2%. Totuşi, cele două companii au reuşit să recupereze o parte din pierderi în timpul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO