Business Hi-Tech

China vrea să interzică minarea de Bitcoin într-o mişcare care ar putea zgudui industria criptomonedelor

Planificatorul statal al Chinei doreşte să interzică activităţile de „mining” pentru Bitcoin, potrivit unei liste de proiecte privind activităţile industriale pe care autoritatea încearcă să le oprească, într-un manifest de sporire a presiunii guvernului asupra sectorului criptomonedelor.

China este cea mai mare piaţă mondială în ceea ce priveşte calculatoarele concepute pentru a extrage moneda Bitcoin şi alte criptomonede, în ciuda faptului că astfel de activităţi se situau anterior într-o zonă gri, din punct de vedere al reglementărilor.

Comisia pentru Dezvoltare şi Reformă Naţională (The National Development and Reform Commission - NDRC) a declarat că doreşte să consulte opinia publică în legătură cu lista revizuită a sectoarelor industriei pe care comisia urmează să le încurajeze, restricţioneze sau să le elimine.

Activităţile de „mining” ale criptomonedelor, printre care se află şi Bitcoin, se află printre cele 450 nominalizate pe lista de eliminare a NDCR. Comisia susţine că activităţile propuse pentru eliminare fie sunt ilegale, fie sunt nesigure, fie reprezintă o risipă de resurse, fie poluează mediul. Nu a fost stipulată o dată sau un plan pentru cum vor fi oprite extracţiile de Bitcoin, fapt ce indică imposibilitatea amânării acestor acţiuni, potrivit documentului.

Sectorul criptomonedelor a fost examinat intens în China, începând cu anul 2017, când autorităţile de reglementare au început să interzică ofertele monetare iniţiale şi să închidă companiile ce facilitau schimburile comerciale de criptomonede. De asemenea, China a început să limiteze activităţile de „mining” pentru criptomonede, forţând multe companii - printre acestea aflându-se şi unele dintre cele mai mari la nivel global -, să îşi stabilească bazele în alte zone geografice.

Marţi, Bitcoin se tranzacţiona la 5.190 dolari.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.