Business Hi-Tech

CERF 2004: avalansa de oameni de afaceri

29.04.2004, 00:00 21

Expotek, organizatorul targului IT&C Computers and Electronics Romanian Fair (CERF) a tras linie si a adunat: 75.000 de vizitatori au trecut prin expozitie.
Timp de cinci zile, expozitia a reunit 117 companii, ale caror standuri au fost vizitate de un numar de 75.000 de vizitatori interesati de ultimele noutati in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. "Dupa primele estimari, aproximativ 30.000 dintre vizitatori au fost persoane de afaceri, care au puterea de a decide achizitii IT&C", a declarat Sorina Muresan, director general Expotek.
Organizatorii considera ca unul dintre principalele obiective ale acestei editii, acela de a indrepta CERF-ul spre segmentul business to business (B2B), a fost indeplinit. Oferte B2B ( business-to-business) au prezentat in total 84 de companii, reprezentand 73% din suprafata expozitionala, iar pentru segmentul B2C (business-to-comsumer) au prezentat oferte 10 firme (18% din suprafata).
Participantii la editia CERF din acest an au expus pe o suprafata de 10.000 metri patrati, cu urmatoarele sectiuni: Comunicatii (32 de firme participante, 38% din suprafata), Software si solutii IT&C pentru afaceri (32 de firme, 9% din suprafata), Distributie hardware si software (21 firme, 18% din suprafata), Retail hardware si software (10 firme, tot 18 %) si presa de specialitate si de business (22 de publicatii si edituri, 17% din suprafata).
Expotek a inceput sa lucreze la crearea unei baze de date cu datele vizitatorilor, pentru ca incepand de anul viitor accesul la expozitie sa se faca pe baza unor cartele magnetice personalizate. "Ne vom folosi de datele inregistrate pe site si de cartile de vizita si datele culese la expozitie pentru a forma o baza de date. Speram ca pe viitor accesul la CERF sa se faca exclusiv cu ajutorul cartelelor magnetice", a spus un oficial Expotek. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO