Business Hi-Tech

Celebra companie UiPath, cel mai mare start-up IT din România, a lucrat pro-bono pentru Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială: „Noi am procesat o cerere în 36 de secunde, în timp ce unui om i-ar lua 15 minute”

Celebra companie UiPath, cel mai mare start-up IT din...

Autor: Robert Manea

16.10.2020, 18:24 1924

UiPath, cel mai mare start-up IT din România, sare în ajutorul ANEPIS prin eficientizarea procesului de prelucrare şi validare a cererilor de şomaj tehnic, cu scopul de a livra la timp banii cetăţenilor, proiect realizat în cadrul EUROSFAT, cel mai mare forum de afaceri europene.  

Potrivit declaraţiei lui Răzvan Atim, manager general UiPath, un robot al companiei poate procesa o cerere de şomaj în 36 de secunde, pe când unui om i-ar lua 15 minute.

“Ca să aducem automatizare şi să ajungem la acea debirocratizare pe care cu toţii ne-o dorim trebuie să facem ca România să fie digitală. Apoi, trebuie să punem procesele pe un flux coerent, fără proceduri de acum 20 de ani, fără aplicaţii care nu mai funcţionează pentru că sunt foarte vechi. Trebuie să facem un fel de refresh şi reset pentru ca apoi să venim cu automatizare, cu ceea ce automatizarea ne oferă palpabil, cu rezultate măsurabile. Vorbim de volume mari de lucru” a spus Răzvan Atim.

El a oferit ca exemplu un proiect pe care UiPath l-a implementat pro-bono pentru Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANEPIS) la începutul perioadei de pandemie Covid-19.

“Acolo am ajutat oamenii din instituţie să trimită la timp ajutorul de şomaj tehnic pentru anumite categorii sociale. Era vorba de 110.000 de oameni, iar pentru unii dintre noi câteva sute de lei sunt foarte importanţi. Am automatizat pentru a-i ajuta pe angajaţi cu volumele foarte mari de lucru şi să trimită banii la timp. Deadline-ul era de livare a banilor era de zece zile lucrătoare, ceea ce s-a şi întâmplat, robotul procesând între 10-15.000 de cereri pe zi.  Dacă se lucra fiecare cerere manual, angajatului public îi lua 15 minute. Robotului îi lua 36 de secunde. A fost un proiect de suflet, nu am vrut să cerem bani, am vrut să ajutăm, iar oamenii din instituţie ne-au susţinut. Am acoperit 38 de judeţe din 42. Continuăm demersurile, vorbim şi cu o a doua instituţie mare şi cu alte ministere. Un dialog s-a iniţiat”, a explicat managerul UiPath pentru Europa de Est.

EUROSFAT este cel mai mare forum anual de afaceri europene din România. Bazat pe valorile europene ale democraţiei, implicării civice şi dialogului deschis, forumul reprezintă oportunitatea de a dezbate subiecte actuale la nivel european, naţional şi regional. Fiecare dintre ediţiile precedente a găzduit peste 600 de participanţi, peste 50 de vorbitori, 30 de sponsori şi parteneri. În fiecare an, conferinţa este organizată sub patronajul Parlamentului European, Comisiei Europene şi preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene şi în parteneriat cu diverse instituţii internaţionale, companii private şi reprezentanţi ai societăţii civile române şi europene.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO