Business Hi-Tech

Cele mai importante întrebări pentru iWatch-ul celor de la Apple

Cele mai importante întrebări pentru iWatch-ul celor de...

Autor: Cătălina Butan

19.02.2013, 17:17 2055

Într-o eră a “tehnologiei mobile”, Apple încearcă să redefinească conceptul de ceas de mână, unul dintre cele mai vechi accesorii ale oamenilor, cu un dispozitiv inedit, scrie Business Insider.

Potrivit Bloomberg, 100 de angajaţi lucrează la noul dispozitiv, care va folosi ultimele tehnologii hi-tech, sticlă curbată, senzori cu costuri reduse şi software-uri performante de recunoaştere vocală.

Ce va face noul iWatch? Va monitoriza respiraţia? Va funcţiona ca un card de credit? Sau ca GPS? Trebuie doar să avem răbdare şi vom afla, notează Business Insider. Apple şi-a obişnuit fanii cu surprize plăcute iar iWatch ar fi primul dispozitiv revoluţionar marca Apple care ar putea fi lansat după moartea fondatorului Steve Jobs. Compania are nevoie de o astfel de inovaţie, în condiţiile în care rivalii de la Google lucrează la propriul “ceas inteligent” şi testează sticla Google.

Analiştii estimează că tehnologiile purtabile vor genera venituri de 800 de milioane de dolari în acest an şi 1,5 miliarde de dolari în 2014. Potrivit estimărilor, vânzările anuale de dispozitive purtabile vor creşte de la 15 milioane din acest an la 70 milioane în 2017.

Conceptul de “ceas inteligent” nu este ceva nou pentru pasionaţii de gadgeturi. 70.000 de persoane au contribuit pe platforma Kickstarter.com la o finanţare de 10 milioane de dolari pentru dezvoltarea ceasului inteligent Pebble, care se va putea conecta la iPhone şi la dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android şi va afişa apeluri, emailuri şi mesaje. Pebble şi-a făcut debutul la CES 2013, cel mai mare eveniment de electronice şi tehnologie din lume organizat în luna ianuarie a acestui an la Las Vegas.

În cadrul aceluiaşi eveniment, o altă companie Basic Science, a prezentat un dispozitiv sub forma unei brăţări, care poate monitoriza bătăile inimii, calitatea somnului şi mule altele.

Producătorul de echipamente sportive Nike a pătruns de asemenea pe piaţa tehnologiilor purtabile cu brăţara Fuel, care contorizează mişcările utilizatorilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO