Business Hi-Tech

Cele mai importante 10 gadgeturi din 2012. Galerie FOTO

Autor: Octavian Calei

22.12.2012, 18:34 2073

Cele mai notabile lansări din IT&C de anul acesta au împins limitele tehnologice un pas mai departe, aducând elemente de noutate sau ridicând standardele în segmentul lor, scrie Gizmodo.com.

Iată cele mai importante 10 gadgeturi de anul acesta, prezentate nu neapărat într-o ordine anume:

Smartphoneul Samsung Galaxy S III

S III este vedeta Android a anului. Sistemul de operare dezvoltat de compania Google a devenit după patru ani de progres, uşor de folosit pentru oricine, iar Samsung l-a popularizat foarte bine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Camera Lytro Light Field

Dispozitivul foloseşte o tehnologie nouă, „light-field” care are potenţialul de a revoluţiona camerele foto. Lytro rezolvă problema focalizării pozelor la aparatelor foto. Proiectul este departe de a fi perfect, dar este una dintre cele mai importante realizări de anul acesta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Televizorul Sony 4K TV

Dacă 3D-ul nu a reuşit să revoluţioneze TV-ul, a urmat Ultra HD-ul (4K). Sony 4K este televizorul de mâine care oferă tehnologie de vârf. Preţul este de 25.000 de dolari (18.800 euro).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laptopul Apple MacBook Pro cu ecran Retina de 15 inci

Deşi are un preţ ridicat, MacBook Pro cu ecran Retina a reuşit să pătrundă pe nişa calculatoarelor portabile şi să distrugă competiţia. Printre atuuri se numără:  un pachet de accesorii redus la esenţial, o arhitectură rapidă şi cu un ecran de o rezoluţie extrem de performantă.



 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brăţara Nike Fuelband

Brăţara electronică Nike monitorizează nivelul de calorii consumate, numărul de paşi făcuţi, arată ora şi afişează un scor numit Nikefuel. Avantajul Nike Fuelband este că te scapă de grija monitorizării balanţei dintre caloriile obţinute şi cele arse şi te ajută să atingi obiectivul zilnic de a realiza zilnic activităţi care să te menţină în formă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Camera foto Sony RX100

Sony revine în atenţia fotografilor profesionişti cu modelul RX100, o cameră digitală compactă care concurează cu unele aparate DSLR.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tableta Nexus 7

Tableta Nexus cu ecran de 7 inci a reuşit să realizeze ceea ce alte tablete de talia ei nu au reuşit: nu a făcut rabat la specificaţii în ciuda preţului de 200 de dolari (150 euro). Nexus 7 a stabilit un precedent pentru valoarea tehnologiei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aparatul foto Nikon D800

Senzorii full-frame ai camerei foto D800 au împins limitele detaliilor şi calităţii ale fotografiilor la standarde nemaivăzute, depăşind chiar şi aparatele de dimensiuni medii. În plus, Nikon D800 înregistrază video în format HD.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Consola de jocuri video Nintendo Wii U

Wii U este prima consolă nou lansată după şase ani şi aduce o armă puternică în ringul consolelor de ultimă generaţie: controlul touch-screen. Modelul precedent s-a impus pe piaţă cu controlul prin mişcare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tableta Microsoft Surface

Surface a adus surpriza anului cu tastatura touch care funcţionează şi pe post de copertă sau suport. Însă preţul ridicat al tabletei, de 600 de dolari (450 euro) i-a umbrit din strălucire. Cu toate acestea, Microsoft Surface reprezintă un punct de reper pentru viitoarea generaţie de tablete PC.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO