Business Hi-Tech

Cele 10 companii care depăşesc Facebook la venituri din online

Venituri din continut digital (miliarde dolari)

Venituri din continut digital (miliarde dolari)

Autor: Andrei Cîrchelan

02.08.2012, 12:48 3404

Chiar dacă Facebook, cu cei aproape un miliard de utilizatori ai săi, este de departe cea mai vizibilă companie online din presă, reţeaua socială nu câştigă cei mai mulţi bani din online. Multe companii, mai vechi sau mai noi, generează mai multe venituri decât Facebook, potrivit The Atlantic.

Revista americană citează un studiu al PaidContent, care se referă la veniturile generate de companii în baza conţinutului digital sau a reclamei făcute în jurul acelui conţinut.

Care sunt cele 10 companii cu venituri mai mari decât Facebook? Google este liderul detaşat, dar printre aceste companii se numără şi rivali mai vechi precum Yahoo, Apple şi Microsoft. Jucătorii de pe segmentul informaţiilor de business sunt şi ei puternici, exemple fiind Bloomberg, Reed Elsevier şi Thomson Reuters. Ar mai fi şi China, de unde companii precum Telco China Mobile şi Tencent intră în grupul companiilor care câştigă mai bine decât Facebook.

Vestea bună pentru Facebook, însă, este faptul că ei sunt singura reţea socială din listă. Printre companiile din top 50 nu se află jucători importanţi precum Tumblr, Twitter sau Pinterest.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO