Business Hi-Tech

Cel.ro pariază pe dublarea vânzărilor de Black Friday. PayU: Va fi o zi record pentru plata online cu cardul

Anul trecut, campania Black Friday a generat vân­zări de aproximativ 70 milioane de euro pentru retailul electro-IT

Anul trecut, campania Black Friday a generat vân­zări de aproximativ 70 milioane de euro pentru retailul electro-IT

Autor: Ioana Nita

20.11.2014, 08:00 849

Corsar Online, compania care administrează magazinul on­line cel.ro, estimează că va dubla anul acesta vânzările din perioada campaniei de redu­ceri Black Friday, acestea urmând să ajungă la aproximativ 6 milioane de euro.

„Sperăm la dublarea vâzărilor de Black Friday faţă de anul trecut, la circa 6 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Tiberiu Pop, fondatorul şi directorul executiv al Corsar Online, al doilea jucător de pe piaţa locală de IT&C din mediul online. El a menţionat că toate pro­dusele comercializate pe cel.ro vor avea preţuri reduse, iar produsele aflate în promoţie specială de Black Friday vor avea discount-uri de până la 90%. Promoţiile de Black Friday oferite pe cel.ro vor fi active în perioada 21-23 noiembrie.

Site-ul cel.ro s-a lansat ca magazine spe­cializat pe comercializarea produselor IT&C, însă în ultima perioadă a adăugat noi categorii de produse, precum îngrijire perso­nală, jucării, birotică, auto şi articole pentru casă şi grădină.

În primele nouă luni ale anului, veni­turile Corsar Online au crescut cu 35% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, ajungând la 21 de milioane de euro. Avansul afacerilor se datorează reinvestirii profitului în marke­ting. Pentru sfârşitul anului, Tiberiu Pop estimează că cifra de afaceri a companiei va ajunge la 34 de milioane de euro.

Compania de reduceri Black Friday a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai populare evenimente de cumpărături. Vânzările marilor retaileri online care folosesc soluţiile de plată PayU, cel mai mare procesator de plăţi online cu cardul din România, sunt estimate anul acesta să depăşească 67 de milioane de euro în ziua de 21 noiembrie, când are loc campania de reduceri Black Friday, circa 5 milioane de români fiind aşteptaţi să facă cumpărături de pe internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO