Business Hi-Tech

Cel mai mare jucător pe distribuţia de mobile atacă miliardul de euro

Dan Ştefănescu. Mediafax Foto

Dan Ştefănescu. Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

16.04.2015, 00:07 1660

Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile de pe piaţa locală, al cărui business a crescut de 14 ori în 6 ani, de la 13 mil. euro în 2008 la aproape 185 mil. euro anul trecut pe fondul exploziei vânzărilor de smart­phone-uri şi tablete, estimează că în următorii cinci ani ar putea ajunge la un rulaj de un miliard de euro.

„Targetul nostru este ca până în anul 2020 să ajungem la vânzări de un miliard de euro pe an. Se poate“, a declarat pentru ZF Dan Ştefănescu, director general şi proprietar al companiei.

Gersim a crescut spectaculos în ultimii ani odată cu explozia achi­ziţiilor de smartphone-uri şi tablete dar şi cu parteneriatul cu Samsung, care a devenit liderul pieţei locale de mobile, luând locul fostului lider, No­kia. România, unde smartphone-urile au trecut pe primul loc în vânzări doar în urmă cu doi ani, mai are încă în faţă mai mulţi ani de creştere în condiţiile în care sub 40% dintre utilizatorii de mobile au un terminal inteligent.

Creşterea Gersim va fi generată şi de intrarea pe noi categorii de produse, spune Ştefănescu. „În a doua parte a anului ne vom uita către categorii noi de produse şi noi parteneriate. În 2015 piaţa din România va mai creşte cu 10-15%, se vor vinde mai multe smartphone-uri decât telefoane simple, cred că raportul va fi undeva de 85 la 15%“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO