Business Hi-Tech

Cel mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu TV lansează servicii de telefonie mobilă şi un post TV

11.03.2017, 13:36 6304
Cel mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu TV, care activează sub brandul AKTA prin două com­panii - Digital Cable Systems (DCS) şi AKTA Telecom - va investi în acest an 17 mil. euro, banii urmând să fie alocaţi în principal pentru extinderea reţelei, dar şi pentru lansarea serviciilor de telefonie mobilă şi a unui post TV care va difuza exclusiv filme româneşti.

Grupul AKTA, format din DCS şi AKTA Telecom, a înregistrat în 2016 o creştere de aproximativ 16% a cifrei de afaceri în raport cu anul 2015, cand businessul a atins 199,48 mil. lei (44,9 mil. euro). "Cifra de afaceri a depăşit anul trecut 52 de milioane de euro pentru grupul DCS - AKTA Telecom", a declarat pentru ZF Dinu Malacopol, CEO şi unul dintre acţionarii minoritari ai grupului.

Compania de cablu este în plin proces de pregătire pentru lansarea serviciilor de telefonie mobilă, sub forma unui operator mobil virtual (MVNO), care vor fi disponibile exclusiv cu abonament, a declarat şeful AKTA. "Urmează şi telefonia mobilă, pe care o vom oferi de la sfarşitul semestrului 1 la pachet cu restul serviciilor, doar sub forma unor abonamente."

În ceea ce priveşte CineMaraton, postul TV care va difuza doar producţii cinematografice romaneşti - proiect cu un buget anual de 1 mil. euro, AKTA va încerca să difuzeze programul şi în reţelele altor jucători de pe piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO