Caută doar în titlu
Business Hi-Tech

Cel mai mare integrator IT pentru retaileri aduce în acţionariat un fond şi atacă noi segmente de piaţă

Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare integrator de soluţii IT pentru industria alimentară şi de retail, a vândut peste 20% din acţiuni către fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, Andrei Bojiţă rămânând acţionar majoritar şi director executiv al companiei. 

„Vrem să continuăm să creş­tem, iar Oresa Ventures ne va ajuta în această direcţie prin capital şi experienţă pentru a pune la punct o strategie de dezvoltare a companiei“, a explicat Andrei Bojiţă motivul intrării fondului suedez de investiţii în acţionariatul RBC.

„Ne-am propus să accelerăm dezvoltarea grupului prin adăugarea de noi servicii în segmentele de piaţă actuale, punând accent pe retail şi consolidând astfel verticala de activităţi care ne-a consacrat. Pe de altă parte, o dezvoltare rapidă ne va permite să luăm în considerare intrarea pe noi segmente, tangenţiale faţă de obiectivele noastre“, a adăugat el.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, participaţia Oresa Ventures fiind achizi­ţionată de la firma austriacă Export Consult. În prezent, potrivit datelor înregistrate la Regis­trul Comerţului, asociat unic al companiei RBC este Pixota Holdings Limited, al cărei acţionariat nu este cunoscut, sediul acesteia fiind în Cipru, iar Andrei Bojiţă are calitatea de administrator împreună cu George Laurenţiu. Anterior, acţionariatul RBC era împărţit între Export Consult - 48,9% şi Andrei Bojiţă - 51,1%, conform datelor din Monitorul Oficial.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.