Business Hi-Tech

Cel mai căutat gadget pe Google în România

Cel mai căutat gadget pe Google în România

Autor: Cătălina Butan

17.12.2013, 13:55 345

Google a anunţat tradiţionalul Zeitgeist ("spirit al vremurilor"), care arată tendinţe bazate pe căutări efectuate în România în anul 2013. În acest an, cele mai populare căutări arată interesul în creştere pentru educaţie, showbiz şi divertisment, personalităţi, fotbal, dar şi curiozităţi legate de "cum se face? " sau "ce este?".

Gadget-ul anului, potrivit căutărilor pe Google, este Samsung Galaxy S4, urmat de iPhone 5S şi Nokia Lumia 520.

Cele mai populare gadgeturi, potrivit căutărilor pe Google în 2013:

 

1.Samsung Galaxy S4

2.iPhone 5s

3.Nokia Lumia 520

4.Huawei Ascend P6

5.HTC One

6. Nokia Asha 302

7.LG Optimus l7

8.HTC One A

9.iPhone 6

10.Sony Xperia Z

 

Românii şi-au păstrat şi în acest an interesul crescut pentru rezultatele la bacalaureat, grupul de cuvinte “Rezultate bac 2013” fiind cea mai populară căutare pe Google, după ce anul trecut ocupa poziţia secundă. Actorul american Paul Walker din seria de filme "Fast & Furious", care a murit luna trecută într-un accident auto, se află în acest an pe poziţia a doua în topul celor mai populare căutări, urmat de Black Friday.  

Google dezvăluie "Zeitgeist" (germană pentru "spiritul vremurilor"), explorând miliarde de interogări pe motorul său de căutare. Instrumentul Google Zeitgeist nu poate identifica utilizatorii individuali, deoarece se bazează pe date anonimizate şi agregate, care indică cât de des anumite interogări de căutare apar în timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO