Business Hi-Tech

Cei 2.000 de angajaţi ai Webhelp din România ar putea ajunge pe mâna unui grup de investiţii din Belgia, GBL

Cei 2.000 de angajaţi ai Webhelp din România ar putea...

Autor: Ioana Nita

12.07.2019, 09:44 409

Groupe Bruxelles Lambert (GBL) din Belgia a început negocierile pentru cumpărarea unui pachet majoritar de acţiuni în cadrul grupului de origine franceză Webhelp, al cărui prim site de producţie a fost în România.

Grupul de origine franceză Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de externalizare a proceselor de business (BPO) la nivel european, cu afaceri de peste 100 mil. lei anul trecut şi 2.000 de angajaţi în România, a intrat în negociere cu holdingul belgian Groupe Bruxelles Lambert (GBL) pentru a vinde un pachet majoritar din companie, potrivit unui anunţ al reprezentanţilor Webhelp. Practic, GBL va cumpăra pachetul ma­jo­ritar de acţiuni achiziţionat de investitorul KKR în 2015, grupul Webhelp fiind evaluat la 2,4 miliarde euro.

„Pe durata deţinerii pachetului majoritar de acţiuni de către noi, Webhelp şi-a dublat veniturile, atingând 1,5 miliarde euro, şi şi-a extins echipa, la nivel global, de la 30.000 la peste 50.000 de angajaţi“, a declarat Stanislas de Joussineau, director la KKR, cu privire la tran­zac­ţia GBL-Webhelp, care urmează să se în­cheie în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO