Business Hi-Tech

Ce planuri are Andy Jassy, noul CEO al Amazon: Relansarea diviziei de jocuri video

Ce planuri are Andy Jassy, noul CEO al Amazon: Relansarea...

Autor: Alex Ciutacu

04.02.2021, 12:34 224

Cu o zi înainte de a fi anunţat drept înlocuitorul lui Jeff Bezos la cârma Amazon, Andy Jassy şi-a reconfirmat angajamentul de a dezvolta divizia de jocuri video, întrucât aceasta a trecut printr-o perioadă problematică, conform informaţiilor Bloomberg.

Jassy şi-a exprimat sprijinul faţă de Mike Frazzini, şeful diviziei Amazon Game Studios.

Săptămâna trecută, Bloomberg a publicat un articol bazat pe interviuri cu peste 30 de angajaţi şi foşti angajaţi ai diviziei pentru a scoate la iveală problemele de acolo. În urma articolului, atât Jassy cât şi Frazzini au trimis mesaje către angajaţi în care menţionau că unele lucrui sunt exagerate, dar recunoşteau că au făcut şi greşeli.

„Unele businessuri prind avânt încă din primul an, iar altele au nevoie de câţiva ani. (...) Deşi nu am avut un succes răsunător cu divizia AGS, cred că vom avea dacă rămânem pe poziţii”, a scris Jassy către angajaţi, din poziţia de şef al diviziei de cloud computing.

Promisiunea lui Jassy capătă o importanţă mai mare acum când este public faptul că el va prelua frâiele Amazon de la Jeff Bezos în vara anului 2021.

Intrarea companiei în piaţa de jocuri video a avut loc în 2012, la dorinţa lui Bezos. De atunci, Amazon a cheltuit miliarde de dolari şi a reuşit să scoată doar două jocuri, însă niciunul nu a avut un succes prea mare.

Marile companii de tehnologie nu au înregistrat neapărat un succes foarte mare atunci când au intrat în piaţa de jocuri video. Spre exemplu, gigantul Google a anunţat anul acesta că închide studiourile de dezvoltare de jocuri video.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO